Ultima zi: Fizica a fost cu ghinion

Ultima zi: Fizica a fost cu ghinion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  „Vor fi foarte multe note de 5.00, candidaţii fiind în pericol să piardă bacalaureatul”, consideră inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu, profesor la această disciplină  * Subiecte foarte uşoare la logică, problemă foarte dificilă la economie * Patru eliminaţi *

Ultima zi de bacalaureat a fost cu ghinion pentru absolvenţii de la profil real care au susţinut proba la fizică. Aceştia au fost nedreptăţiţi în comparaţie cu colegii lor care au dat examenul la informatică, chimie şi biologie, unde subiectele au fost mult mai accesibile.

„Au fost într-adevăr nedreptăţiţi şi candidaţii şi disciplina. Subiectul al treilea de mecanică a fost foarte dificil. Şi aşa erau puţini elevi care alegeau fizica, pentru că este o disciplină unde trebuie să lucrezi mult, dar acum, când le-au dat subiecte aşa grele, elevii vor prinde repulsie pentru această materie. Vor fi şi elevi care vor lua zece, dar cele mai multe note vor fi de 5.00. Ceea ce înseamnă că elevii vor fi în pericol să piardă bacalaureatul. Acum media se face numai cu notele de la cele trei probe scrise şi va fi mult mai greu să obţină 6.00, decât în ceilalţi ani, când notele de la cele două probe orale le ridicau simţitor  media finală”, ne-a declarat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu, profesor de fizică.

Acesta susţine că matematica pentru profil tehnologic şi fizica au fost pietrele de încercare ale examenului de anul acesta.

La celelalte discipline de la profil real – informatica, chimia şi biologia – subiectele au fost accesibile.

Logica, foarte uşoară

Spre deosebire de cei care au dat fizică, candidaţii de la logică se pot declara foarte norocoşi: „Subiectele la logică au fost uşoare, iar la psihologie şi filozofie au fost accesibile. Dificultăţi au avut elevii de la economie, care au primit o problemă complicată”, ne-a declarat profesorul de socio-umane, Adrian Silvestru.

Patru eliminaţi

Şi la ultima probă, fiţuicile şi telefoanele mobile au făcut patru victime. În total, la cele trei examene scrise au fost eliminaţi 21 de candidaţi, număr care asigură Galaţiului un loc fruntaş la acest capitol.

Rezultatele se vor afişa duminică, până în ora 16.00, urmând ca în aceeaşi zi, până la ora 20.00, elevii nemulţumiţi să poată depune cereri de recorectare a lucrărilor. Rezultatele  finale vor fi afişate pe data de 8 iulie. 

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5.00 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minim 6.00. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.00.

Citit 1886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.