Petrecere record pentru copii cu ocazia lui 1 Iunie

Petrecere record pentru copii cu ocazia lui 1 Iunie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 150 de copii au participat vineri la sărbătoarea care marchează punctul culminant al Săptămânii Copiilor, organizată de Fundația Inimă de Copil. Este cea mai mare petrecere a anului, o manifestare devenită tradițională, care se desfășoară în jurul datei de 1 iunie. După doi ani în care pandemia a limitat proporțiile sărbătorii, anul acesta a avut loc o petrecere cu un număr record de participanți, aproape 150. Și asta pentru că, pe lângă copiii din programele obișnuite ale Fundației, anul acesta au participat și aproximativ 80 de copii ai refugiaților ucraineni care și-au găsit adăpost la Galați pe perioada războiului din țara vecină. Unii dintre ei frecventează în prezent cursurile Centrului de Zi pentru Refugiații Ucraineni al Fundației "Inimă de Copil".

Copiii au participat la ștafete, jocuri, au făcut mișcare, dar au și ascultat povești, au pictat și s-au vopsit pe față pentru a semăna cu personajele lor favorite.

Grupul de voluntari români și ucraineni a fost completat la petrecere și de un grup de voluntari de la asociația internațională Good Neighbours, din Coreea de Sud, prezentă în ultimele săptămâni la Galați pentru a oferi sprijin în criza refugiaților ucraineni. „E un eveniment impresionant, este extraordinar să văd cum românii i-au primit cu căldură pe cei care a trebuit să plece de acasă. Am fost implicați în mai multe crize cu refugiați și vă pot spune că rar am văzut ca gazdele să îi întâmpine pe refugiați cu atâta căldură”, a declarat Hyunjung Cha, asistent manager Good Neighbours.

La petrecere au participat și doi reprezentanți ai angajaților Regiei Naționale Monetăria Statului, care au strâns donații în ultimele zile și au venit special la Galați pentru acest eveniment, cu haine, jucării, dar şi carduri cadou.

Citit 1479 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.