Medicamente-miracol scoase din farmacii

Medicamente-miracol scoase din farmacii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Protecţia Consumatorului scoate de pe raft 14 kilograme de suplimente alimentare *

Comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi au controlat şapte operatori economici, la toţi fiind găsite la vânzare suplimente alimentare neconforme cu prevederile legale în vigoare.

Suplimentele nu fac minuni!

Astfel, acidul citric şi benzoatul de sodiu erau neprecizate de către firmele Hipocrate 2000 SRL Bucureşti şi Laboratoare Fares Bio în componenţa siropului din muguri de pin, a siropului de muguri de pin, a siropului de măceşe şi cătină. 

Pe eticheta produsului „Tratament naturist pentru cura de slăbire” se menţionează „16 plante”, fără nici o precizare privind compoziţia. 

Etichetarea, prezentarea şi publicitatea suplimentelor alimentare nu trebuie să atribuie alimentelor şi suplimentelor alimentare proprietăţi de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli sau să facă referire la asemenea proprietăţi.

Neapărat avertismente

De asemenea, Protecţia Consumatorului a amendat lipsa înscrierii unuia sau a tuturor celor trei avertismente minime obligatorii („A nu se depăşi doză zilnică recomandată”, „Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat” şi „Suplimentele nu trebuie lăsate la îndemână copiilor mici”)  la produse precum Omega 3 - ulei de in comestibil şi ulei de dovleac Pepon, produse în U.E şi îmbuteliate de SC Parafarm SRL Brad.

Pentru abaterile constatate, comisarii au dat şapte sancţiuni, fiind oprite temporar de la vânzare 14 kilograme de suplimente nutritive, în valoare de  1.200 lei.

Aviz consumatorilor

Suplimentele alimentare se vând numai sub formă preambalată, ca urmare refuzaţi produsele care sunt prezentate într-un ambalaj necorespunzător, ca şi produsele care prezintă data expirării modificată.

La cumpărarea suplimentelor alimentare, cereţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriţi să reclamaţi calitatea unui produs. Nu cumpăraţi suplimente alimentare din locuri neautorizate.

Citit 1307 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.