Pelerini din tot județul, la hramul Mănăstirii Vladimirești
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Pelerini din tot județul, la hramul Mănăstirii Vladimirești
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mănăstirea ”Tudor Vladimirescu” din centrul judeţului Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitoarea spirituală, în marea zi a praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa monahiilor mănăstirii, a pelerinilor şi a credincioşilor din parohiile învecinate. Acestora li s-au adăugat şi români care lucrează peste hotare, veniţi acasă în perioada de concediu pentru a fi alături de cei dragi.

”În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre înţelesurile praznicului Adormirii Maicii Domnului şi despre evlavia deosebită pe care credincioşii o au faţă de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

La momentul cuvenit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La chinonic (cântare liturgică bisericească – n.r.), copiii grupului catehetic din parohia Vameș împreună cu bătrânele credincioase ale acestei parohii gălăţene, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional românesc, au interpretat cântece închinate Maicii Domnului”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârşit parastasul pentru ctitorii şi vieţuitorii acestei vetre monahale, trecuţi la cele veşnice, și au fost vizitate spațiile care alcătuiesc ansamblul monahal și cimitirul mănăstirii.

La final, ierarhul Dunării de Jos a oferit daruri tinerilor și copiilor prezenți la hram.

Situată la 4 km de comuna Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimireşti este un loc de pelerinaj şi hrană sufletească pentru cei care-i cunosc istoricul sau îl află atunci când ajung aici ca vizitatori. Mănăstirea de maici cu un sobor de 109 vieţuitoare, se situează în prezent pe locul trei în ţară ca număr de personal, după mănăstirile Agapia şi Văratec, și pe primul loc între mănăstirile cu vieţuire de obşte.

Mănăstirea Vladimireşti deţine ateliere de pictură, sculptură de rame şi mobilier bisericesc, de înrămat icoane, croitorie, broderie, tricotaje, flori artificiale şi covoare. Gospodăria are 80 de hectare de pământ arabil, zestrea maicilor, vie, livadă, păsări, animale, o brutărie proprie, o bolniţă şi o mică pădure de salcâmi.

Citit 2814 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.