Un an şi trei luni de (ne)iluminat public

Un an şi trei luni de (ne)iluminat public
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miercuri, 4 august, s-au împlinit 1 an şi 3 luni de când câţiva stâlpi de iluminat public din cartierul Micro 40 nu mai funcţionează * Directorul Direcţiei Tehnice confirmă întârzierea şi promite că problema se va rezolva *

În cartierul Micro 40 a fost bătut recordul la întârzierea cu care reacţionează autorităţile locale în cazul unei probleme cetăţeneşti. Miercurea trecută s-a împlinit un an şi trei luni de când câţiva stâlpi de iluminat public din cartier nu mai fac umbră… asfaltului, noaptea. Este vorba despre stâlpii de iluminat, montaţi în spatele blocului M 2, de pe strada Milcov nr. 46.

Incredibila poveste a stâlpilor de iluminat care nu mai funcţionează de un an şi trei luni începe în luna martie a anului trecut, mai exact pe 26 martie, când asociaţia nr. 608 trimite primăriei o sesizare în care spune că „iluminatul nocturn din spatele blocului M2, scările 2 şi 3, din cadrul asociaţiei nu funcţionează, deoarece lampadarele amplasate de primărie sunt arse”.

În tradiţionalul spirit al birocraţiei româneşti, sesizarea din martie primeşte un răspuns cu număr de înregistrare la sfârşitul lunii aprilie, răspuns care „pleacă” spre asociaţie pe data de 4 mai 2009.

În răspuns, asociaţia află că „sesizarea privind iluminatul public din zona blocului M2 este în evidenţa Primăriei municipiului Galaţi şi a fost transmisă societăţii Luxten Lighting Co pentru remedierea defecţiunii datorate lipsei de tensiune”.

Este drept, primăria nu avansează nici un termen în care se va remedia defecţiunea, dar totuşi… Nici în martie 2010 stâlpii cu pricina nu luminau şi nici ieri, când am fost la faţa locului, nu am găsit locatari care să ne spună, orbiţi de lumina de noapte a stâlpilor, cât de mulţumiţi sunt de iluminatul stradal!

Virgil Oanea, locatar din zonă, ne-a spus că „nu doar în spate la M 2 nu e lumină noaptea, ci şi în parcare, la blocurile T 1, T2 şi T3. Nu e lumină de la începutul anului şi nu a venit nimeni să lucreze. Azi însă au oprit lumina în cartier, că a venit o echipă de la Electrica şi eu cred că se rezolvă problema”. Din păcate nu era aşa; electricienii ne-au spus că ei nu remediază defecţiunea stâlpilor de iluminat, ci au altă treabă…

Am stat de vorbă şi cu doamna Ioana Spătaru (FOTO 3), de 86 de ani, proprietară la parterul blocului M 2. „Locuiesc de vreo 30 de ani aici… De câţiva ani nu mai arde becul aici şi chiar mi-am amintit… înainte ardea aşa frumos, că puteam să şi cos, seara, în casă… De ce s-a stricat şi când l-or repara, Dumnezeu ştie!”.

Întrebat despre această situaţie, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul primăriei municipiului Galaţi, Laurenţiu Jalbă, a confirmat întârzierea, după ce a verificat documentele.

„Într-adevăr, este o sesizare de anul trecut… nu vă pot spune clar de ce nu s-a remediat situaţia, pentru că ştiu că la acel moment s-a deplasata cineva pe teren. Acum însă vor repune pe tapet problema”.

„Luni seară, o echipă va merge pentru a vedea dacă într-adevăr, nu se aprind becurile. Apoi se va căuta cauza, pentru că dacă va fi vorba despre o defecţiune a Luxten, vor remedia ei, la comanda primăriei, iar dacă este vorba despre  o defecţiune a Electrica, primăria va notifica societatea pentru reparaţii”, a declarat Laurenţiu Jalbă.

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.