Ancheta de la Bălăşeşti trenează

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prefectul spune că verificările vor continua

Ancheta iniţiată de prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, în cazul terenurilor date în arendă, la Bălăşeşti, înaintează foarte greu. „Din păcate, la verificarea documentelor, ce trebuia făcută în prezenţa tuturor părţilor, nu s-au prezentat ambele firme de arendă implicate. Luni nu a venit firma din localitate, la a doua întâlnire stabilită cu reprezentanţii Prefecturii, culmea!, nu au mai apărut cei de la firma din Bucureşti… Nici cei de la Prefectură nu pot face verificări în absenţa uneia dintre firme, pentru că apoi am putea fi bănuiţi de partizanat”, a declarat, ieri, prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, prin ordinul reprezentantului Guvernului în teritoriu, s-a constituit o comisie de anchetă care să verifice cazul de la Bălăşeşti, unde zeci de săteni reclamă abuzuri din partea primarului, a angajaţilor de la primărie, dar şi din partea firmei locale de arendare (administrată de fiul actualului primar).

La aceste reclamaţii se adaugă cele ale unei alte firme de arendă, din Bucureşti, dar şi cele din partea administraţiei locale din comună. „Vom continua verificările, deşi este destul de greu în aceste situaţii, şi trebuie analizate toate aspectele, inclusiv dacă nu cumva şi sătenii au o parte de vină, pentru că există o anumită practică, de a se profita de lipsa de planuri cadastrale şi de a înscrie acelaşi teren la societăţi de arendă diferite… Sigur, vom analiza şi aspectul moral al faptului că firma de arendă din sat e a fiului primarului…”, a adăugat Paul Florea.

Citit 664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.