Parc de 1,6 milioane de lei

Parc de 1,6 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Aici erau numai boscheţi, gunoaie şi boschetari. Tot ce era rău era aici! Acum ne place şi e frumos. Locuim aproape şi venim mai în fiecare seară să ne jucăm şi să ne plimbăm. E bine-venit un parc aici”.

Aceasta era părerea unanimă a bunicuţelor venite cu nepoţii în parcul amenajat în Micro 21, lângă Selgros şi care a fost inaugurat oficial ieri.

De la volanul maşinuţei, Fabio Paraschiv, în vârstă de un an şi patru luni, părea foarte mulţumit de asfaltul proaspăt de pe aleile pietonale.

Despre Daria, de doi ani, am aflat de la bunica ei că îi place în parc şi că vine aici în fiecare zi. Daria, Fabio, dar şi ceilalţi prichindeii aflaţi în parc la ora la care viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a tăiat panglica au primit baloane colorate şi câte o punguţă cu dulciuri din partea Primăriei. Sub soarele fierbinte al zilei de ieri, parcul ni s-a părut cam chel şi foarte însetat, în ciuda furtunului cu apă care mai mult opărea spaţiile (aproape) verzi. 

Cum (n-)a întârziat lucrarea

„A fost o muncă titanică să realizăm tot ceea ce vedeţi”, ne-a declarat Ionel Ardean, director în cadrul Primăriei Galaţi. Deşi pe panoul de la intrarea în parc dinspre Brăilei scria mare „data finalizării construcţiei - 21 iunie 2011”, ieri, 14 septembrie, Ionel Ardean ne-a explicat că termenul nu a fost deloc depăşit: „Nu a întârziat deloc termenul de predare! Să fim foarte corecţi! Au fost trei luni de iarnă în care nu s-a putut lucra absolut deloc şi o lună de ploaie.

Am luat legătura cu Ministerul Mediului, care a fost de acord şi am încheiat un act adiţional în care s-a prelungit cu patru luni de zile, conform legii, termenul de predate. Trebuia ca lucrările să fie gata pe 15 octombrie, deci nu numai că suntem în termen, dar l-am predat mai repede decât ne-am angajat”, ne-a explicat Ardean.

Acelaşi răspuns l-am primit şi de la Ionel Borcea, patronul firmei Pibunni SRL care a executat lucrarea după proiectul făcut de SC TAS SRL Galaţi: „În afară de serviciile de alimentaţie publică şi turism, am executat şi lucrări de investiţii precum lacuri de retenţie, un parc la Brăila şi parcul de la intrarea în Combinatul Siderurgic. Tot noi am realizat şi toată plantaţia de sub viaduct, pe stânga. Zona împădurită rezistă şi acum. Aici a fost groapa de gunoi şi de moloz a Galaţiului. Iarna a fost foarte lungă, şi în plus, s-au găsit lucruri care nu existau în proiect. De aproape două luni, gălăţenii se bucură de acest parc”.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a explicat, la rândul său întârzierea: „Şi cei de la minister au cerut prelungire, că nu puteau veni la recepţie. Chiar nu mai contează că s-a întârziat o lună, important este că avem un parc nou, aproape de ceea ce ar trebui să fie un parc modern şi civilizat. Una dintre marile mele nemulţumiri vizavi de proiectare este că parcul nu este prevăzut cu sistem de irigaţie”.

Ce s-a realizat

Amenajarea parcului a început pe 20 septembrie 2010 şi a costat 1.587.200 de lei cu TVA, din care 40 la sută de la Ministerul Mediului, restul, fiind de la bugetul local. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 4,5 hectare. Cei 82 de stâlpi de iluminat au atât panouri solare cât şi alimentare electrică.

Parcul dispune de 82 de bănci, două fântâni arteziene, şase măsuţe de şah, 45 de coşuri de gunoi, două locuri de joacă pentru copii cu tobogane, leagăne şi balansoare. S-au plantat 41.000 de fire de gard viu, 550 de tuia şi s-au turnat 1.400 metri pătraţi de alei pietonale.

Citit 1491 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.