Secretul tinereţii fără bătrâneţe cu „Nelu Trubaduru” - gălăţeanul Nelu Borşan (VIDEO)
Foto: Pro TV

Secretul tinereţii fără bătrâneţe cu „Nelu Trubaduru” - gălăţeanul Nelu Borşan (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Doar cu chitara şi muzicuţa, gălăţeanul Nelu Borşan a reuşit să ridice publicul în picioare şi să-l facă să cânte, alături de juriul „Românii au talent”, celebrele refrene ale lui Ducu Bertzi – „M-am îndrăgostit numai de ea”, Gheorghe Gheorghiu – „Unde dragoste nu e” şi Cătălin Crişan – „Dacă pleci”. În semn de mulţumire pentru spectatori, fără susţinerea cărora s-ar fi topit de emoţii, Nelu Borşan a plusat cu un fragment din piesa Andrei „Jos pălăria pentru femei!”. Gălăţeanul a oferit nu doar un moment artistic minunat, ci şi o lecţie de viaţă frumoasă şi sănătoasă.

După cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, gălăţeanul Nelu Borşan a urcat pe scena „Românii au talent” şi a căpătat un nou renume - „Nelu Trubadurul”. După cum a dezvăluit actorul Pavel Bartoş, talentul lui Nelu Borşan a fost dat în vileag de fiul lui, absolvent de Conservator. Nony Borşan şi-a înscris tatăl la „Românii au talent” fără ca el să ştie.

„Eu am fost metalurg de profesie. Să fiu sincer, meseria nu mi-a plăcut niciodată. E o meserie foarte grea. Chitara a fost cea care mi-a acoperit problemele!”, a mărturisit Nelu Borşan în culisele emisiunii. Gălăţeanul s-a îndrăgostit de chitară de tânăr și a avut parte și de lecții de la un profesionist. În liceu își forma diferite trupe și cântau piese de la artiști renumiți precum Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, CCR. Astfel, trupa a început să fie recunoscută și mergeau pe la diferite evenimente, de ordinul miilor. Pe plan local este foarte bine cunoscut, toți îl știu că e Nelu Borșan.

„Vă admir pentru fizicul de 70 de ani!”, a exclamat Pavel Bartoş de îndată ce i-a aflat vârsta, apoi a ajuns la concluzia că „La cum arată la această venerabilă vârstă, e clar că super-eroul nostru are şi puterea tinereţii veşnice”.

Nici juriului nu i-a venit să creadă aflând că gălăţeanul a împlinit 70 de ani. Şi că nu e olandez, ci român! Iar Andi Moisescu a ţinut să afle secretul.

„Foarte mult sport! Eu, după ora două după-amiaza, nu mănânc niciodată. Beau numai apă plată. Nici alcool! Mi-este foame, beau un pahar de apă şi m-am liniştit. Până la ora 12 mănânc ca orice om normal!”, a explicat Nelu Borşan. Andra a vrut să afle cât mănâncă până la ora 14,00, dar s-a lăsat păgubaşă aflând că micul dejun e doar un ceai.

Nelu Borşan şi-a susţinut momentul artistic doar cu chitara şi muzicuţa. Şi a reuşit să facă nu doar publicul, ci şi pe Andra şi Andi Moisescu să cânte.

„Nu e puţin lucru să reuşeşti animi publicul să ridici publicul în picioare, să-l faci să cânte doar din chitară şi muzicuţă. Aveţi o voce minunată. De ce n-am auzit-o deloc?”, l-a întrebat Andi Moisescu. Gălăţeanul a răspuns că are probleme vocale mari, care îi afectează şi vorbirea.

„M-am bucurat să reascult melodiile astea din copilăria mea, dar şi pentru faptul că publicul a rezonat”, a spus Andra.

„Mi se pare extraordinar: un român care arată aşa cum arată la vârsta pe care o are, vorbeşte despre sport, despre viaţă sănătoasă”, a exclamat, admirativ, Dragoş Bucur.

„M-a plăcut momentul, dar vă urăsc pentru faptul că arătaţi atât de bine a vârsta dumneavoastră, că puteţi să ţineţi o dietă sănătoasă şi să fiţi optimist”, a recunoscut Mihai Bobonete.

Cu patru Da-uri, dintre care unul magic, gălăţeanul s-a calificat în etapa următoare la „Românii au talent”.  

 

Citit 6366 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2023 18:37

1 comentariu

  • postat de Aleda
    Sâmbătă, 25 Februarie 2023 22:00
    5.13.139.***
    Minunat! Felicitari!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.