Centrul social din Mihai Bravu, în căutare de sprijin financiar din cauza scumpirilor

Centrul social din Mihai Bravu, în căutare de sprijin financiar din cauza scumpirilor
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Proiectul Parohiei Romano-Catolice din Galați suferă, în prezent, din cauza unei ușoare lipse de finanțare, iar fondurile europene destinate unității sociale din strada Mihai Bravu nr. 1 trebuie utilizate până la finele acestui an, moment când proiectul trebuie finalizat. Din cauza scumpirii materialelor de construcții, dar și a costului forței de muncă, parohia este nevoită, la această dată, să împrumute sume de bani, în diverse moduri, pentru a continua lucrările la acest obiectiv comunitar, "gaura" din buget fiind de aproximativ 50.000 de euro.

"Mă despart fără nicio apăsare de zona confesională, pentru că acest proiect este destinat întregii comunități. Era mult mai simplu să nu facem nimic, să ne rezumăm la îndatoririle de zi cu zi, însă eu cred că menirea noastră este să ne dedicăm eforturile pentru cei mai nevoiași dintre semenii noștri, către cei care au cu adevărat nevoie de sprijin", ne-a declarat, recent, părintele paroh Cristian Dumea.

Acesta a adăugat că au fost refăcute devizele de lucrări, a contactat factorii de decizie locali și, așa cum am arătat deja în paginile cotidianului nostru, există un amendament depus de consilierii locali ai PNL în sensul obținerii unei susțineri materiale. În plus, Cristian Dumea face un apel la toți cei care ar putea să ajute la finalizarea în termen a centrului social. Cei care pot dona au la dispoziție contul Parohiei Romano-Catolice, deschis, în lei, la BCR: RO66RNCB0141032863760001.

Reamintim faptul că finanțarea europeană, în valoare de 4,39 milioane de lei, a fost obținută prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Ulterior, vor fi acordate servicii sociale unui număr de 600 de persoane. Pe lângă oferirea unor mese calde zilnice, unitatea socială are ca destinație participarea a 150 de persoane vârstnice la diverse activități în cadrul noilor ateliere înființate. Astfel, pe lângă cantina socială, vor exista un atelier de inițiere și comunicare IT, un altul pentru conservarea datinilor străbune, dar și un spațiu pentru meșteșuguri populare. Nu în ultimul rând, în plan este și amenajarea unei biblioteci, la primul etaj al imobilului.

Citit 1887 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 09:52

3 comentarii

  • postat de eMY
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 19:02
    5.13.196.***
    Ce prefacuti...ce prefacatorie pe unii galatanuri "succesuri" revoltati ca nu se poate construi un centru de ajutor(are) pentru cei aflati in nevoi, cand pana mai ieri ii huiduiau si-i blamau hastagistic_sceler@t "in straduri". Pai nu votarati/sustinurati voi g0lania/ura/dracia in cel putin ultimile doua veacuri a "succesurilor" si a lui mUE ca "opinie politica"/ar0ganta/DEZUMANIZAREA(INUMANII)...!??
    0
    0
  • postat de andrei
    Marți, 25 Aprilie 2023 07:50
    217.63.67.***
    sa dea primarul din banii pe care ii cheltuie pe renovarea noului sediu psd, ca doar da banii primariei...
    0
    0
  • postat de paloma
    Luni, 24 Aprilie 2023 23:49
    5.13.196.***
    Primaria n-are bani, da-isi face sediu nou si parcare...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.