La Galați, peisaje lacustre după fiecare ploaie

La Galați, peisaje lacustre după fiecare ploaie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

După fiecare ploaie, multe dintre străzile și trotuarele reabilitate ale Galațiului sau unele unde au avut loc lucrări se acoperă de bălți, care de care mai impunătoare, care rămân pe poziție câteva zile, până se evaporă apa

Sunt tot mai multe zonele din oraș unde, în ciuda proximității unor canalizări, apa de ploaie nu se scurge cum ar trebui, din cauza lipsei înclinației necesare a suprafeței asfaltate, fie ea pe trotuar sau pe carosabil. Multe dintre aceste zone au fost reabilitate în ultimii ani sau parțial refăcute în urma unor lucrări la infrastructură, dar, așa cum se vede și din fotografiile alăturate, atenția la detalii a constructorilor a fost absentă. 

Am primit de la cititori fotografii făcute după ploaia din noaptea de sâmbătă spre duminică, în cartierul Micro 17 și pe strada Brăilei, în toate situațiile menționate apa băltește cu mult după oprirea ploii, chiar dacă există canalizări sau alte sisteme de scurgere a apei chiar în proximitate. La intersecția străzilor Argeșului cu Brașov, în fața unui mic market de cartier, sunt trei canalizări pe mijlocul străzii, dar apa acoperă aproape complet un sens de mers, fiindcă la asfaltare nu s-a ținut cont ca înclinația să fie către axul drumului.

În același cartier, în fața blocului I2D, o baltă uriașă se formează la fiecare ploaie (foto 3), în ciuda existenței unei canalizări, tot din cauză că s-a asfaltat greșit. 

Pe strada Brăilei, vizavi de Privilege, pe trotuar, care a fost ciuruit de lucrări la rețele și refăcut deficitar, apă băltește, deși un canal de scurgere acoperit cu dale este exact alături. 

Așteptăm intervenția celor în drept și, între timp, sperăm ca șoferii să încetinească în dreptul bălților.  

Citit 1522 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2023 08:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.