În weekendul viitor ne umplem cămările

În weekendul viitor ne umplem cămările
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii vor avea de unde alege, iar buzunarele le vor fi păzite de poliţişti „sub acoperire” * Joi, Piaţa Centrală este închisă

Peste 300 de producători îşi vor oferi, spre vânzare, marfa, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Târgului de Toamnă din Galaţi, care se va desfăşura în Piaţa Centrală la finele săptămânii viitoare.

Potrivit directorului SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi, Eugen Zaharia, în cele trei zile de târg (30 septembrie, 1 şi 2 octombrie), pe tarabele din piaţă se vor vine legume, fructe, produse din carne, peşte, brânză, produse apicole, conserve, produse de panificaţie, flori şi chiar porumbei.

În plus, toate produsele vor fi vândute la preţuri mai mici decât în mod normal (cel puţin aşa se laudă organizatorii), justificate de faptul că în cele trei zile producătorii nu vor plăti chirie pentru tarabele ocupate. Ca în fiecare an, la târg va exista şi un stand rezervat expoziţiei de utilaje agricole.

Atmosfera Târgului de Toamnă („pigmentată” cu fumul grătarelor cu pastramă şi mici, udate cu vin sau must) va fi întreţinută de formaţii de muzică populară, spun  organizatorii, care le promit  gălăţenilor o serie de surprize. Iar pentru ca surprizele să fie numai plăcute, şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, a anunţat că, în cele trei zile, în jur de 20 de poliţişti vor patrula prin piaţă, însă nu îmbrăcaţi în uniforme, ci în civil: „Astfel, vrem să prindem hoţii de buzunare care, în astfel de ocazii, profită de înghesuială şi fură de la oamenii care sunt mai atenţi la tarabe decât la portofele”.    

Gălăţenii care îşi vor pregăti sacoşele pentru a-şi face aprovizionarea pentru conserve trebuie să mai ia în calcul un lucru: cu o zi înaintea deschiderii, adică joi, 29 septembrie, Piaţa Centrală va fi închisă, căci se va lucra la amplasarea tarabelor şi produselor.

Organizatorii celei de-a zecea ediţii a Târgului de Toamnă sunt Consiliul Judeţului, Consiliul Local, Direcţia pentru Agricultură Galaţi, Camera Agricolă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi.

Citit 1592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.