De la „Protecţia Copilului” angajaţii pleacă pe bandă rulantă

De la „Protecţia Copilului” angajaţii pleacă pe bandă rulantă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cauza salariilor mici, în ultimele luni au plecat de la DGASPC peste 100 de angajaţi * Dintre cei care au rămas, mulţi au parte de executări silite din partea băncilor *

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi riscă să rămână fără angajaţi dacă ritmul demisiilor din ultimele luni se păstrează în continuare.

După reorganizarea instituţiei şi mai ales după aplicarea măsurilor de austeritate care au însemnat pierderea a 25 la sută din salariu, peste o sută de angajaţi ai DGASPC şi-au dat demisia şi au plecat să îşi caute alte slujbe mai bine plătite.

De altfel, aproape orice altă slujbă e mai bine plătită, dacă avem în vedere că salariul minim în cadrul instituţiei este de 470 de lei, iar cel mediu este de numai 717 lei.

„De la începutul anului şi până acum au plecat din cadrul instituţiei 105 persoane, însă cele mai multe demisii le-am înregistrat după data de 1 iulie, când s-au aplicat reducerile de salariu. Din cei 105 care au plecat, 64 erau asistenţi maternali, iar restul de 41 erau funcţionari publici sau făceau parte din personalul contractual”, ne-a informat şefa DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

Interesant este că numai 18 dintre asistenţii maternali care au renunţat la slujbă au ieşit la pensie, ceea ce înseamnă că ceilalţi au preferat să îşi caute de muncă în altă parte. Majoritatea a plecat în străinătate, după cum ne-a explicat Manon Cristoloveanu.

„Parcă s-a urmat un tipar cu plecările. Mai întâi oamenii îşi luau concediu fără plată, plecau în străinătate să îşi caute de muncă, apoi se întorceau să îşi dea demisia”.

„Cum să îi motivez eu pe aceşti oameni să mai rămână când aici luau cinci – şase sute de lei, iar în străinătate primesc în jur de o mie de euro lunar? Şi nici nu sunt nevoiţi să aibă grijă de mulţi copii, ci doar de unul sau de vreun bătrân sau să facă menaj”, a mai spus directoarea DGASPC.

Despre situaţia aproape disperată a angajaţilor acestei instituţii vorbesc şi cererile de executare silită primite de DGASPC din partea unor bănci pe numele multor angajaţi.

„Am primit în ultima vreme nenumărate solicitări din partea băncilor să le reţinem oamenilor din salariu ratele pe care le au de plătit. Sunt hotărâri judecătoreşti, nu avem ce face, trebuie să aplicăm legea”.

„Dar stau şi mă întreb cu ce mai trăiesc unii oameni care au 500 de lei de luat de la noi şi mai trebuie să dăm şi la bănci din banii aceştia. E groaznic pentru că ei şi-au făcut ratele bazându-se pe un alt venit faţă de cel de acum”, a mai comentat Manon Cristoloveanu.

Citit 2502 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.