Dezinfecţie la Maternitatea Judeţeanului

Dezinfecţie la Maternitatea Judeţeanului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie «Buna Vestire» este singurul loc unde se vor efectua naşteri în această perioadă. Dr. Liliana Docan, directorul medical al Maternităţii, ne-a spus că personalul medical al unităţii a fost suplimentat cu medici şi cu moaşe de la Spitalul Judeţean, pentru a face faţă solicitărilor sporite.

De joi după-amiază, când s-a închis Blocul de Naşteri de la Spitalul Judeţean, şi până vineri la prânz, aici se născuseră deja zece copii.

Analize şi dezinfecţii la Judeţean

Oprirea temporară a activităţii în Blocul de Naşteri şi în Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi a fost o măsură luată pentru a preveni apariţia eventualelor infecţii nosocomiale. Aceasta este poziţia unanimă pe care o au atât reprezentanţii Spitalului Judeţean cât şi cei ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).

Dr. Valentin Boldea, directorul DJSP, ne-a spus: "În urma scandalului provocat de infecţia cu acinetobacter, instituţia pe care o conduc a intensificat prelevarea de probe din toate secţiile spitalului. Astfel, am putut constata că există o încărcare microbiană în Blocul de Naşteri şi în Secţia de Neonatologie.

Cinci nou-născuţi au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" , pentru ca sănătatea lor să nu fie pusă în pericol de dezinfecţia care va avea loc. Se va face curăţenie în secţiile închise, apoi va urma procesul de dezinfectare.

Sâmbătă, se vor prelua probe din nou şi, dacă toate rezultatele vor fi în regulă, vom redeschide Blocul de Naşteri şi Secţia de Neonatologie. Sperăm să putem termina totul în 48 de ore. Pentru cazul în care vor apărea situaţii neprevăzute, ne-am luat o marjă de 24 de ore.” 

Microbi “în parametri normali”

Directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Dorel Firescu, a spus că situaţia actuală este una normală şi că astfel de niveluri ale microbilor sunt întâlnite în orice spital. “Am analizat epidemiologic tot spitalul şi am hotărât să începem o dezinfecţie riguroasă. Am pornit-o în ordinea priorităţilor, cu Secţia de Neonatologie, dar urmează să dezinfectăm şi alte secţii. Acum infecţiile nosocomiale se încadrează în parametrii normali, cu o încărcătură bacteriană un pic peste medie” a ţinut să mai adauge dr. Firescu.

Aceleaşi lucruri le-am putut afla şi de la reprezentantul spitalului, Mădălina Ispas, care a subliniat caracterul preventiv al măsurilor de dezinfecţie.

În cazul în care lucrurile nu se vor schimba, Blocul de Naşteri şi Secţia de Neonatologie de la Spitalul Judeţean se vor redeschide duminică dimineaţa, la ora 8,00.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.