Criterii pentru evacuaţii din casele retrocedate

Criterii pentru evacuaţii din casele retrocedate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria se confruntă cu un val de persoane sau familii care au nevoie de o locuinţă pentru că au fost sau vor fi evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari. Acestea locuiesc sau au locuit în baza unui contract de închiriere şi/sau contract de vânzare-cumpărare încheiat în temeiul Legii nr.112/1995, anulat conform unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Pentru a reuşi să împartă corect bruma de locuinţe pe care o mai are municipalitatea, Consiliul Local a modificat lista de criterii restrictive privind accesul la locuinţele. O atenţie mult mai mare va fi acordată situaţiei locative a solicitanţilor de casă.

Cel mai mare punctaj – zece puncte – va reveni persoanelor sau familiilor care au fost evacuate sau urmează a fi evacuate din locuinţele naţionalizate, restituite în natură foştilor proprietari, şi deţin în acest sens o hotărâre judecătorească de evacuare definitivă şi irevocabilă.

Cei care au înregistrat pe rolul instanţelor judecătoreşti o acţiune privind evacuarea din imobil, beneficiază de opt puncte. Doar şase puncte li se acordă celor care au fost notificaţi de actualul proprietar al imobilului.

Celelalte criterii privind repartizarea locuinţelor sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, aprobate în primăvara acestui an, rămân neschimbate.

Pentru a avea şansa unui acoperiş deasupra capului, solicitanţii nu trebuie să deţină, în proprietate o altă locuinţă, inclusiv casă de vacanţă, să nu fi înstrăinat o locuinţă după data de 1 Ianuarie 1990, să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe, ori să deţină în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat.

Contează la stabilirea punctajului venitul mediu lunar, realizat în ultimele 12 luni, starea de sănătate a fiecărui membru al familiei, norma locativă prezentă, vechimea cererii şi venitul mediu net lunar/membru de familie.

Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari este formată din: Constantin Aurelian (PSD), Nicuşor Ciumacenco, Daniela Artimof, Victor Dobrea (PDL), Tincuţa Tercu (PC) şi reprezentanţii Primăriei. 

Un lucru este însă cert: persoanele care au ocupat abuziv o locuinţă proprietate a municipiului Galaţi sau care au fost evacuate pe cale administrativă sau prin hotărâre judecătorească pentru neplata cheltuielilor pentru chirie sau întreţinere ori din alte motive prevăzute de lege pierd dreptul de a mai solicita o locuinţă.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.