Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională, pe internet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de clasele a VIII-a pot începe antrenamentul pentru examenele la matematică şi la română, care-i aşteaptă la sfârşitul anului şcolar. La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Educaţiei a publicat pe internet, la adresa www.subiecte2010.edu.ro, modelele de subiecte şi baremele aferente pentru Evaluarea Naţională.

Structura subiectului, atât la testarea de limba şi literatura română, cât şi la cea de matematică, nu diferă faţă de anul trecut. Elevii vor trebuie să demonstreze, timp de două ore, că au învăţat temeinic la cele două discipline, pe parcursul gimnaziului.

VEZI AICI Modelul de subiect pentru Limba şi literatura română

VEZI AICI Modelul de subiect pentru Matematică

Examenele, în luna iunie

Anul viitor, testările la română şi la matematică vor fi susţinute la sfârşitul clasei a VIII-a, doar de cei care au absolvit gimnaziul. Pe 20 iunie va avea loc proba la limba şi literatura română, iar pe 22 iunie cea la matematică.

De asemenea, anul viitor, lucrările candidaţilor dintr-o şcoală vor fi corectate de profesori de la alte instituţii de învăţământ. Examenul va fi supravegheat însă tot de asistenţi din şcoală.

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.