Judeţeanul internează doar dacă e necesar

Judeţeanul internează doar dacă e necesar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bolnavii cronici nu se mai internează în Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi  decât dacă starea lor o impune. Ieri dimineaţă, în faţa biroului unde se întocmesc actele pentru internarea bolnavilor cronici era ceva mai linişte decât de obicei.

Pe holul unde bolnavii se pregătesc de internare nu era nimeni. Asistentele medicale însărcinate cu întocmirea documentaţiei ne-au spus că până pe la ora 10.00 au venit circa 20 de bolnavi care fuseseră programaţi la internare, dar care s-au întors acasă, momentan, datorită actualei politici de internare a Judeţeanului.

La Diabet se internează doar urgenţe

„Internările bolnavilor cronici care nu se află în stare acută s-au sistat ieri”, ne-a declarat dr. Cristina Mistodie, din cadrul secţiei de Diabet şi Boli de Nutriţie.

Bolnavii de cancer, trataţi ca şi până acum

„În cadrul secţiei de Oncologie se internează în continuare bolnavii în stare acută. De asemenea, îi ţinem aici, pe durata tratamentului, pe bolnavii care vin din judeţ şi nu ar avea altfel unde să stea.

În ceea ce priveşte medicamentele, Oncologia este program naţional, aşa că pentru noi există contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar bolnavii nu trebuie să şi le cumpere.

Trebuie însă să îşi aducă materiale sanitare (pe care niciun pacient din nicio altă secţie nu le primeşte din partea spitalului)”, a precizat pentru „Viaţa liberă” şefa secţiei de Oncologie Medicală, dr. Rodica Vasile.   

După internare, medicină fără mănuşi?

„În secţia de Neurochirurgie nici nu prea se internează cronici. O tumoare intracraniană sau consecinţele unei leziuni medulare sunt considerate urgenţe, în aproape toate situaţiile. Problema, din punctul meu de vedere, este alta”.

„Odată internat bolnavul, n-am nici măcar o pereche de mănuşi cu care să-l consult. Fără mănuşi, pacientul îl poate îmbolnăvi pe medic, dar şi mai grav este că medicul (care poate contracta spre exemplu o hepatită B sau un TBC ca boli profesionale) îl poate îmbolnăvi pe pacient”.

„Dacă nu-l consult, e vina mea pentru că i-am refuzat dreptul la asistenţă medicală. Dacă îl consult şi îl îmbolnăvesc, iarăşi risc să-mi omor coronarele ştiind că o să ajung în faţa instanţei”.

„Până la urmă, cred că cel mai bine ar fi să plecăm cu toţii din ţara asta, şi medici, şi bolnavi. Şi să rămână România o ţară de oameni sănătoşi”, declară medicul neurochirurg dr. Corneliu Marinescu.  

CITEŞTE AICI „Şi spitalul „Sfântul Ioan” are de primit bani”

Citit 972 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.