Balta de la Zătun, repopulată cu patru tone de crap și caras (FOTO)
Foto: Ovidiu Amălinei

Balta de la Zătun, repopulată cu patru tone de crap și caras (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Pasionații de pescuit au parte, în acest început de martie, de o veste bună. Balta Zătun, unul dintre cele mai apreciate locuri de pescuit din județul Galați, a fost repopulată marți, 5 martie, cu nu mai puțin de patru tone de pește, valoarea totală a investiției fiind de 74.000 de lei. Acțiunea a fost derulată de Consiliul Județean (CJ) Galați, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Galați.

”Ca în fiecare an, și în această primăvara facem o repopulare cu pește la Balta Zătun, pentru ca iubitorii pescuitului care vin în această minunată zonă de agrement să se bucure de capturi cât mai frumoase. Anul acesta, la Balta Zătun am adus patru tone de pește – două tone de crap și două tone de caras – ce au fost livrate de o fermă piscicolă din Ialomița.

De asemenea, ne bucurăm că roadele repopulării cu pește pe care le facem în fiecare an încep să-și arate roadele. În acest sens, amintim că, numai în 2023, peste 5.000 de persoane au ales să vină la Balta Zătun pentru a se relaxa la o partidă de pescuit. Dar numărul celor care au venit să se bucure de timpul petrecut în natură ajunge până la 10.000 de persoane, dintre care 1.000 de persoane au și campat aici, la Zătun, folosind capacitățile de cazare puse la dispoziție”, ne-a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Peștii care s-au mutat ”în casă nouă” la Balta Zătun au fost aduși în niște bazine speciale de specialiștii piscicoli și eliberați în apă cu ajutorul unui tobogan. 

Crapii, cu o greutate cuprinsă între 1 kg și 2 kg, precum și carașii, cu o greutate între 200 grame și 300 grame, vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a se aclimatiza la noile condiții din Balta Zătun, după care pescarii vor putea să-și încerce priceperea în a pune mâna pe marea captură.

”Sezonul la Balta Zătun este de 12 luni, însă balta va fi închisă pentru pescuit până pe 22 martie, deoarece specialiştii recomandă această perioadă de aproximativ două săptămâni, de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. După reluarea activității, vom pune la dispoziția publicului 114 locuri de pescuit, respectiv 57 de pontoane”, a precizat Alexandru Pâslaru, directorul Administrației domeniului public și privat al CJ Galați.

Tariful pentru o zi de pescuit la Balta Zătun este de 75 lei, iar o căsuță pe malul apei se poate închiria cu 95 lei/noapte. La o partidă de pescuit, pescarii pot reține o captură de până la 4 kg de pește, cu mențiunea că, în afară de caras, peștele sub un kilogram trebuie eliberat.

O veste bună pentru amatorii de relaxare în aer liber este aceea că Baza de Agrement de la Zătun este în curs de extindere, noile spații urmând a fi puse la dispoziția publicului undeva la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, odată ce acestea vor fi finalizate. Printre altele, vizitatorii vor avea la dispoziție noi spații de cazare în căsuțele de lemn, dar și noi locuri de joacă, pontoane pe malul apei sau foișoare de relaxare la iarbă verde.

Citit 5717 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2024 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.