Dr. Dumitru Cristea: „Spitalul de Urgenţă poate fi restructurat!”

Dr. Dumitru Cristea: „Spitalul de Urgenţă poate fi restructurat!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Colegiului gălăţean al Medicilor, prof. dr. Dumitru Cristea, a prezentat de curând o posibilă soluţie pentru eficientizarea activităţii din  Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Este vorba, spune dr. Cristea, despre fuzionarea unor secţii. 

„Se poarte recurge la o restructurare. Spitalul nostru este singurul din ţară care are 3 secţii de chirurgie şi 4 secţii de interne. Nu se vor lua paturi de la nicio secţie, dar ele se pot coagula şi putem face spre exemplu două secţii de chirurgie cu acelaşi număr de paturi, de medici şi de cadre din celelalte categorie”.

„Nu va fi nimeni dat afară (deşi s-ar putea renunţa în acest fel la unele posturi de conducere). Dar, repet, se pot restructura secţiile care de altfel au o eficienţă bună, aşa cum au şi secţiile de Cardiologie, Neurologie etc”.

„Şi dacă vorbim despre specialităţile medicale, trebuie spus că, fără doar şi poate, chirurgia buco-maxilo-facială trebuie să rămână secţie în Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi. Chiar dacă unicul chirurg pe care îl avem va ieşi la pensie, trebuie să găsim o soluţie”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi, dr. Dumitru Cristea.

Din câte ştim noi, posturile vacantate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean urmează să fie anunţate prin intermediul publicaţiei Viaţa Medicală - condiţie obligatorie pentru a putea fi efectiv scose la concurs şi ocupate.

Ştim de asemenea că unele dintre posturi - cum ar fi cele de neonatolog - au mai fost scoase la concurs dar că niciun medic nu a venit până la urmă să lucreze la Judeţean. Destul de greu se ocupă şi posturi de medic de urgenţă sau de anestezist.

Urmează să vedem câţi rezidenţi sau medici specialişti se vor prezenta la concurs şi vor veni să completeze schema de personal a spitalului, şi aşa văduvită de specialişti.

Aşa cum vă informam şi într-o ediţie trecută a cotidianului nostru, Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi îi lipsesc zeci de medici şi sute de asistenţi şi infirmieri.

Citit 2368 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.