Un caz social compromis

Un caz social compromis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu două săptămâni vă informam cu privire la un caz social: două familii – Tabac şi Pricop -, care au locuit în imobilul de pe strada Tecuci 127 şi care au fost evacuate, alegând să trăiască în stradă, în faţa casei, unde improvizaseră două corturi.

Având în vedere că ambele familii aveau câte un copil mic – Tabac, o fetiţă de un an şi şase luni şi Pricop, un băieţel de şase ani -, am mediatizat cazurile. Marian Tabac, tatăl fetiţei, ne-a spus că nu mai are unde locui şi ne-a cerut ajutorul; la faţa locului, când am ajuns, am dat şi peste Mariana Pricop, mama băieţelului de şase ani…

Soarta celor doi minori a atârnat mai greu decât faptul că oamenii nu păreau deloc gospodari şi chiar au recunoscut că, în ultimii cinci ani, au fost ţinuţi, gratuit, de actualul proprietar al clădirii, în imobil, sau că nici unul dintre maturi nu lucrează cu forme legale…

Evacuaţi din cauza comportamentului şi a datoriilor

Acum, Primăria municipiului Galaţi ne-a transmis punctul de vedere cu privire la acest caz. Din datele oficiale, aflăm că „imobilul situat în str. Tecuci nr.127 a fost restituit în natură foştilor proprietari la data  01.09.2005.

În  imobil au locuit 14 familii de chiriaşi.  Tabac Marian a figurat în contractul de închiriere nr.733/11.11.1998, deţinut de mama sa, Ţinăr Lenuţa, ce ocupa un  spaţiu compus din 2 camere + dependinţe, în fişa suprafeţei locative fiind menţionate următoarele persoane: Ţinăr Lenuţa - titular ; Ţinăr  Gela   - fiică; Tabac Nicuşor -fiu; Tabac Veronica  - fiică; Tabac Marian- fiu (a fost în plasament în Casa de Copii ,,Unirea’’), Tabac Alina - fiică (a fost în plasament în Casa de Copii, ,Unirea’’); Tabac Ilie – fiu (a fost în plasament în Casa de Copii,,Unirea’’).

Familia Ţinăr Lenuţa figurează cu un debit de 60 milioane de lei vechi la S.C.Apă Canal S.A. Datorită  refuzului de a plăti chiria stabilită de noul proprietar, pentru degradările pricinuite locuinţei şi comportament ce face imposibilă convieţuirea în imobilul situat în str. Tecuci nr.127, proprietarul s-a adresat instanţei de judecată care a dispus evacuarea familiei Ţinăr (şi nu familia Tabacu cum apare în articol).

Ţinăr Lenuţa are depus dosar în vederea obţinerii unei locuinţe sociale – 51.973/11.12.2007, însă Tabac Marian nu figurează  în evidenţele Direcţiei Fond locativ cu dosar depus în vederea obţinerii unei locuinţe sociale”.

Datele oficiale ale Primăriei nu se potrivesc cu cele susţinute de evacuaţii de pe strada Tecuci.

Din păcate însă, realitatea nu susţine varianta evacuaţilor, căci câtă credibilitate are un părinte care nu lucrează cu forme legale nicăieri, care a acumulat datorii de 60 de milioane de lei vechi la apă (cel mai ieftin serviciu!) şi care a locuit, în ultimii cinci ani, fără să plătească chirie, care nici măcar nu a încercat să ceară, în mod oficial, la Primărie, o locuinţă, dar care se plânge că nimeni nu îl ajută!?

Citit 1294 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.