Grădiniţa-fantezie din faţa blocului

Grădiniţa-fantezie din faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Arpagic a făcut ochi * Patru ochi! * Cu pisici, băncuţă, măsuţă şi rufe pe sârmă, nici nu zici că eşti în curtea blocului * Dacă vrei – ai şi umbrar * Şi garaj! * Şi peturi de toamnă!!! *

Eşti gospodar? Asta se vede de la o poştă în Micro 38, unde omul harnic îşi pliveşte grădina din faţa blocului (asta când nu o transformă în garaj – plăcut şi util), o ornează cu flori, îi pune bancă, masă şi întinde colea şi o sârmă de rufe.

Eh, să nu oftezi liniştit? E ca la ţară, pe prispă…

Sunt semnul pisicii

„Ochii-albaştri îi clipeau / Şi ştia să zică: ˝-Miau!˝”. Aşa descria Ana Blandiana descoperirea motanului Arpagic, „…mic de-abia îl vedeai / Dar cu mustăţi ditamai”.

Şi poetic, şi omenos, locuitorii unui bloc din Micro 38 le-au făcut culcuş celor doi Arpagici-fraţi. Care acum veghează vigilent grădina din faţa blocului. Miau!

Grădină de gospodar

…altfel, ar lipsi masa înfăşată temeinic în muşama! Sau banca bine proptită în pământ! Cu sârma plină de rufe, ca să le ia aerul.

Decât plină de ciulini şi neudată decât de câini cum sunt atâtea grădini din oraş, permiteţi-mi să o admir pe asta, a la paysanne.

Şşşşt, ne ascundem în umbrar…

Sau în cort! Dungat, cu ferestre desenate în plastic, e asemenea casei lui Barbie, păpuşa obişnuită să trăiască Raiul între materiale sintetice, rezistente la umezeală şi variaţiuni termice.

Poate este prea mult pentru unii, dar vin din nou şi spun: decât grădiniţă părăsită, lasă şi cortul, că nu cauzează.

…că în „garaj” pliveşte mama florile!

Cu potecă la mijloc şi cărări bine delimitate şi bătătorite pe care să „umble” maşina, o altă grădină face concurenţă de imaginaţie în acelaşi Micro 38.

Fabulos este însă faptul că utilul se îmbină şi aici cu plăcutul, iar factorul estetic nu este expediat în vârful gardului de sârmă, prevăzut cu portiţă şi încuietoare – doar e garaj, ce Dumnezeu!

Aşadar, de o parte şi de alta a potecii avem nu una, ci două grădiniţe cu flori. Şi ce flori! Trandafiri, crizanteme, plante agăţătoare şi privelişte cu balcon de chalet. Voila!

Înfofolite şi sub acoperire. De peturi

Ei, asta da prevedere. Zici că ai plantaţie de apă minerală şi alte băuturi răcoritoare în propria curte. Să inspirăăăăm adânc – simţiţi aroma?

Normal, e de la răsadurile aduse de la ţară, că nimic nu se compară cu o roşie organică, de curtea blocului. O înfofoleşti cu petul şi vara o ai proaspătă şi bio.

V-a plăcut plimbarea? Nu am trecut printre rondourile de la Versailles, nici prin gospodăria bunicii de la Umbrăreşti Vale. Dar am avut câte un pic din fiecare, este?

Citit 1383 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.