Vineri începe la Galaţi prima expoziţie naţională de porumbei, păsări şi animale mici

Vineri începe la Galaţi prima expoziţie naţională de porumbei, păsări şi animale mici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* 20 de arbitri îi vor decide pe campioni * Doar adulţii plătesc biletul, copiii au intrarea liberă * Tombolă cu  premii la final

Vineri, la ora 9,00, se va deschide o nouă expoziţie la Halele Agro Dunărea. De data aceasta, cei mai încântaţi vor fi cu siguranţă, copiii,  pentru că vor putea vedea porumbei, păsări şi animale mici.

Participanţi… 1.200 de porumbei, 430 de găini şi 210 iepuri. Exponatele venite din toată ţara, din cele 24 de cluburi naţionale, vor poposi la Galaţi pentru a fi admirate de toată lumea, dar şi pentru a participa la un concurs naţional de profil. „Exponatele vor ajunge miercuri. Joi, arbitrii vor avea o sarcină foarte grea: vor decide titlurile de campioni, care vor fi decernate sâmbătă seară. Este o premieră pentru Galaţi, fiind prima competiţie naţională organizată aici. Este, cu siguranţă, un lucru extraordinar”, ne-a spus Attila Sebestyen, preşedintele secţiei de porumbei.  

La expoziţia naţională vor veni 20 de arbitri pentru porumbei, zece arbitri pentru iepuri şi cinci, dintre care şi unul din Belgia, pentru găini. „Arbitrii vor avea cu siguranţă cea mai grea misiune. Joi seară vor fi nevoiţi să stabilească care sunt campionii pentru fiecare categorie în parte”, a completat  Attila Sebestyen.

După ce se va încheia competiţia, participanţii nu vor pleca acasă pentru că de vineri şi până duminică vor fi foarte mulţi gălăţeni care vor dori să admire exponatele. „Alături de porumbei, găini şi iepuri, care intră efectiv în concurs, gălăţenii vor mai putea admira şi fazani, păuni, papagali exotici, raţe etc. Ba mai mult, vor fi aduşi şi cai de rasă”, ne-au deconspirat organizatorii câteva dintre surprizele pregătite.  

Expoziţia va fi deschisă vineri şi sâmbătă, între orele 9,00 şi 17,00, iar duminică, între 9,00 şi 15,00. Preţul unui bilet este de 5 lei pentru adulţi, iar copiii, ca de obicei, vor avea intrarea gratuită. Toate biletele vor participa la o tombolă, la care vor fi oferite 30 de premii (păsări şi iepuri) şi trei porci pentru Crăciun. Organizatorii s-au gândit şi la distanţa pe care o au de parcurs gălăţenii până pe Calea Prutului nr. 13, aşa că vor asigura transport din strada Domnească.

Organizatorii au pus totul la punct şi cele mai mici detalii pentru ca prima expoziţie naţională de la Galaţi să fie pe placul tuturor. Pentru a  vă convinge dacă au făcut treabă bună trebuie să mergeţi într-una dintre cele trei zile la halele Agro Dunărea, de pe Calea Prutului nr. 13.

Citit 4996 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2011 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.