Nouă olimpici gălăţeni la limba română

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul are unul dintre cele mai mari loturi pentru faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română, datorită rezultatelor bune pe care le-a avut anul trecut la această disciplină.

Şi pentru anul acesta s-au calificat cele două fete care în 2008 au obţinut premii şi menţiuni la faza internaţională şi care au confirmat că pot avea rezultate frumoase la concurs: Gianina Druţă („Spiru Haret” din Tecuci - profesoară Marcela Ciobănuc) şi Manuela Seria (CNVA - profesoară Daniela Nistor), ambele de la clasa a X-a.

La gimnaziu, locurile au fost ocupate de două eleve de la Şcoala Nr. 29 - clasele profesoarei Olimpia Năstac Niţă: Mihaela Râpă şi Cristina Munteanu şi de o elevă de la CNVA (clasa profesoarei Maria Brăilescu) - Beatrice Profir.

La clasa a IX-a, locul a fost câştigat de un băiat (singurul din lot) - Radu Dragomir (CNVA - profesoară Mariana Lazanu). Tot de la CNVA, de la clasa profesoarei Elena Tudorache, s-a calificat pentru clasa a XI-a Laura Rusu.

Pentru clasa a XII-a s-au alocat două locuri, unul la „Cuza” - Adriana Dănăilă (prof. Luminiţa Lupu) şi unul la Colegiul „Mihail Kogălniceanu” - Diana Frânculescu (prof. Tanţa Alexandru).

Citit 1631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.