Serviciile publice, asigurate de sărbători
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Serviciile publice, asigurate de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două farmacii non-stop, de Sărbători

De Crăciun şi Revelion, gălăţenii vor putea apela la serviciile a două farmacii cu program non-stop. Potrivit preşedintei Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, farm. Florina Bonifate, acestea sunt Hygea, din Micro 19 (vizavi de Spitalul Judeţean) şi Farmacia Dona de pe strada Siderurgiştilor. Pe 26 decembrie şi 2 ianuarie se va lucra conform programului de week-end, urmând ca de pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie, să se reia programul de lucru normal.

Programul cu publicul la oficiile poştale

Oficiile poştale din judeţul nostru vor funcţiona după programul normal de lucru, cu o excepţie. Sâmbătă, 24 decembrie, va fi program cu publicul doar la Oficiul nr. 1 din municipiul Galaţi, ca şi până acum, celelalte puncte de lucru fiind închise. În zilele de 26 decembrie şi 2 ianuarie, toate ghişeele poştale vor fi închise. Apoi se va relua programul obişnuit de lucru.

Cum lucrează transportatorii, piețarii și gunoierii

Numai în prima zi de Crăciun (25 decembrie) şi prima zi din noul an (1 ianuarie) nu se vor goli containere de la punctele gospodăreşti şi nu se vor mătura străzile, ne-a declarat şeful Serviciului Public Ecosal, Ion Ionescu. În restul zilelor, va fi program normal, iar cine are ceva probleme legate de activitatea de salubritate le poate semnala la dispeceratul Serviciului, la numărul de telefon 023631228.

Pentru cei care doresc legume şi fructe proaspete trebuie să ştie că toate pieţele agroalimentare din Galaţi funcţionează normal (de la 7.00 la 19.00) până pe 24 şi 31 decembrie inclusiv. Potrivit directorului SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare, „pieţele, adică halele, vor fi închise în zilele de duminică şi luni, adică pe 25 şi 26 decembrie şi pe 1 şi 2 ianuarie”.

Societatea locală de transport în comun, SC Transurb SA va funcţiona, de Crăciun şi Anul Nou în program de week-end. Acest lucru înseamnă că pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie, autobuzele vor circula, însă cu frecvenţă redusă.

CFR măreşte capacitatea de transport

CFR Călători a suplimentat numărul de vagoane, pentru a putea face faţă volumului mare de călători prognozat până după Revelion. „CFR Călători informează publicul că, în perioada 22 decembrie 2011 - 02 ianuarie 2012, vor fi suplimentate cu peste 40 vagoane mai multe trenuri InterRegio (inclusiv cu vagoane cuşetă şi de dormit) pentru preluarea traficului de călători de pe cele mai utilizate rute (din Bucureşti spre Craiova, Braşov, Bicaz, Botoşani, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, Arad, Suceava, Vatra Dornei). De asemenea, va fi introdus suplimentar în circulaţie trenul IR 10663 Bucureşti Nord (plecare 22.20) - Iaşi (sosire 5.22) în zilele de 22/23, 23/24, 25/26, 29/30, 30/31 decembrie 2011 şi 01/02 ianuarie 2012”, a anunţat compania.

Pe de altă parte, unele trenuri de rang superior (InterRegio) şi unele trenuri Regio vor fi anulate în zilele de 25 şi 26 decembrie 2011 şi, respectiv, 1 şi 2 ianuarie 2012, când numărul de călători se va diminua.

Programul de lucru al agenţiilor de voiaj CFR va fi cel obişnuit, cu excepţia zilelor de 26 decembrie 2011 şi 2 ianuarie 2012, când toate agenţiile vor fi închise.

Să mai spunem că, până la 31 decembrie, călătorii pot profita de oferta de sărbători şi pot cumpăra bilete de tren cu o reducere de 25 la sută, la achiziţia online cu carduri MasterCard sau Maestro.

Program normal la Trecere Bac

Programul la Punctul Trecere Bac Galați - I. C. Brătianu rămâne neschimbat de sărbători. „Navigarea va fi un pic îngreunată, de aceea bacul va veni o dată la 35-40 de minute. În afara acestui aspect, programul rămâne la fel: se circulă între ora 6.00 şi 22.00”, a declarat directorul executiv al societății, Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Orarul serviciilor pentru autovehicule

Dacă v-aţi făcut planuri să treceţi pe la Registrul Auto Român în perioada Sărbătorilor sau a Revelionului, trebuie să ştiţi că reprezentanţa din Galaţi e închisă în zilele lucrătoare de 26 decembrie şi 2 ianuarie. Oricum va trebui să vă înarmaţi cu multă răbdare pentru că rândul de aşteptare este dintre cele cu dimensiuni record. Schimbarea legislaţiei în privinţa taxei de poluare a adus în curtea RAR o mulţime de proprietari de maşini fără acte definitivate în urma cumpărării. De la anul, taxa de poluare va fi plătită şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă, cu ocazia primei schimbări de proprietar. Cătălin Cristache, şeful RAR Galaţi, ne-a precizat că „programul este tot cel obişnuit, 8 – 16:30, dar, dată fiind aglomeraţia produsă de această schimbare legislativă, stăm seară de seară până terminăm şi ultimul client”.

Autoritatea Rutieră Română eliberează documentele specifice transportului rutier (licenţe, atestate, certificate, copii conforme, carduri de şofer) după acelaşi program, în zilele lucrătoare, mai puţin pe 26 decembrie şi 2 ianuarie.

Pentru cei care doar probleme tehnice în perioada sărbătorilor, e bine de ştiut că service-urile au orar foarte variat, de la caz la caz, şi un telefon dat înainte v-ar scuti de multe drumuri inutile.

Singura vulcanizare deschisă non-stop rămâne cea din zona Tirighina, pe şoseaua către Tecuci, fiind dealtfel şi unica specializată pe maşini de mare tonaj.

Mihai Angheluţă, Mihaela Gîdei, Gabriel Kolbay, Maria Măndiţă, Rodica Mişcalencu, Mara Stanciu

Citit 1926 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2011 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.