Maşină abandonată pe strada "Nicolae Bălcescu" de peste patru luni

Maşină abandonată pe strada "Nicolae Bălcescu" de peste patru luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În urma unei scrisori primite pe adresa redacţiei de la un grup de locatari dintr-un imobil situat pe strada Nicolae Bălcescu, în apropierea bisericii Sf. Mavromol, care ne informa despre un autoturism abandonat pe carosabil de peste 4 luni de zile, am mers în locul indicat de semnatarii scrisorii, pentru a vedea cum stau lucrurile.

Proprietarul locuieşte în apropiere

Ajunşi în locul cu pricina, am putut vedea că lucrurile stau exact aşa cum ne-au fost semnalate în scrisoare. Un autoturism sport de culoare roşie, marca Fiat, cu numărul de înmatriculare BR-86-CUP, stă prăfuit, cu o roată dezumflată, pe prima bandă de circulaţie a străzii Bălcescu. Deşi nu am putut afla cu exactitate de cât timp este lăsată maşina în această poziţie, starea în care se află ne indică că e vorba de o perioadă de ordinul lunilor.

Deşi nu ştim dacă a făcut-o cu intenţie sau nu, proprietarul a ales să lase maşina exact în dreptul unui stâlp, pe care este montat un indicator cu „Oprirea interzisă”. De la oamenii care locuiesc în zonă unde este abandonată maşina am putut afla că proprietarul ar locui într-un imobil din apropiere. Însă, cu toate că am încercat să-l găsim, ca să aflăm care este motivul pentru care a ales a blocaz prima bandă de circulaţie, demersul nostru nu a fost încununat de succes. Îl aşteptăm însă la redacţie, dacă doreşte să facă vreo precizare.

Primăria trebuie să ridice vehiculele aflate pe spaţiul public

De la directorul Administraţiei Domeniului Public, Eduard Grosu, am aflat că societatea pe care o conduce se ocupă cu ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public, doar în urma unui ordin venit de la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei.

Astfel, Primăria trebuie să se autosesizeze sau să fie anunţată despre existenţa unui autoturism aflat pe domeniul public şi care încurcă desfăşurarea în condiţii normale a traficului. După ce sesizarea are loc, reprezentanţii Primăriei vor merge să identifice autovehiculul în teren şi să stabilească, cu ajutorul Poliţiei Rutiere, cine este proprietarul. Apoi are loc somarea acestuia pentru a elibera domeniul public. Doar în cazul în care proprietarul nu se conformează somaţiei trimise, Primăria va înmâna dosarul către ADP, care va urma măsurile legale pentru ridicarea maşinii. Nici în această ultimă fază, însă, lucrurile nu stau mai simplu. După întocmirea şi înaintarea spre aprobare a actelor de ridicare a maşinii, trebuie să treacă un termen de 30 de zile, până ce autovehiculul va trece în patrimoniul Municipalităţii. Abia după ce toate aceste etape s-au consumat, angajaţii ADP vor trece la ridicarea şi depozitarea maşinii abandonate.

În cazul de faţă, având în vedere faptul că Primăria nici nu s-a sesizat, nici nu a fost anunţată, va mai trece cel puţin o lună până ce autorităţile vor ridica maşina abandonată.

Conform Legii 421/2002, privind taxele de transport, proprietarii care îşi abandonează autovehiculele pe domeniul public, blocând astfel locuri de parcare sau artere rutiere, pot primi amenzi de până la 2.000 de lei.

Citit 2430 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2012 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.