Secţia de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Urgenţă, modernizată după 39 de ani
Foto: Bogdan Codrescu

Secţia de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Urgenţă, modernizată după 39 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secţia de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgenţă a fost reabilitată şi urmează să fie dată în folosinţă după o ultimă igienizare. Secţia are 15 paturi, câte două în fiecare salon, o sală de operaţie, sală de pansamente şi un spaţiu pentru personalul medical de gardă. 

Lucrările au început în luna iunie a anului trecut şi s-au terminat în decembrie. Bugetul prevăzut iniţial pentru definitivarea modernizării secţiei a fost de 13,3 milioane lei. Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ), Eugen Chebac, a declarat s-a reuşit reabilitarea spaţiului cu 966.000 lei, astfel că circa 400.000 de lei vor putea fi redirecţionaţi pentru renovarea altor secţii din spital. Tot preşedintele susţine că este cel care a obţinut, printr-o sponsorizare de la o firmă austriacă, cele 15 paturi noi, pe roţi, cu care este dotată secţia.

„Pacienţii vor putea fi duşi la investigaţii cu propriul pat, evitându-se astfel manevrele inutile”, a declarat şeful serviciului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, dr. Camen Chelmuş.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Călina Lazarovici, a precizat că în secţia inaugurată miercuri nici măcar nu se văruise de la deschiderea spitalului, în anul 1972.

„În acest moment, mai avem nevoie de câteva dotări pentru a putea spune că am adus secţia la zi. Este vorba despre o masă de operaţii, o lampă şi diverse alte piese de instrumentar medical”, a mai spus dr. Lazarovici.

Eugen Chebac declară că s-au făcut deja demersuri către Ministerul Sănătăţii, cel care trebuie să dea bani pentru dotările care trebuie cumpărate pentru secţia proaspăt reabilitată.

Citit 2790 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.