Fluidizarea traficului rutier gălăţean / De la „undă verde” la centură şi camere video

Fluidizarea traficului rutier gălăţean / De la „undă verde”  la centură şi camere video
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Unele opinii postate de cititorii noştri pe site-ul "Vieţii libere", dar şi altele transmise altfel decât pe suport electronic ne-au întărit convingerea că dezideratul fluidizării traficului rutier gălăţean e un subiect de interes. Tocmai de aceea am spicuit câteva  observaţii la temă, în continuarea celor prezentate săptămâna trecută într-un articol de presă.

Am înţeles, din investigaţiile pe care le-am făcut, că sistemul „undă verde” e în proiect, dar că zace din lipsă de finanţare. Dar, cu privire la fluidizarea traficului rutier, comisarul Marian Franc – Biroul Rutier Galaţi consideră, de pildă, că „Semaforul oricum rupe fluenţa traficului şi că amenajările intersecţiilor cu sensuri giratorii reprezintă o variantă bună în condiţiile în care acea insulă circulară asigură fluenţă, eliminând şi accidentele rutiere. De ce? Pentru că desparte sensurile de circulaţie, în timp ce, din contrasens, nu vine niciodată nici o maşină. Pe la sensuri giratorii se poate întâmpla cel mult o tamponare uşoară”.

În acelaşi timp, comisarul şef Marian Franc face trimitere la o altă soluţie la modă şi anume aceea a plantării de camere video care să-i „imortalizeze” pe indisciplinaţii din trafic, evident mai ales pe cei care, rebeli fiind, ating şi partea penală a lucrurilor.

În fine, interlocutorul nostru consideră că ar fi bine ca Galaţiul să aibă o şosea de centură. Dar cea existentă? „Aceea, practic, nu mai există, pentru că zona s-a urbanizat. În acest fel, străzile Galaţiului care sunt deja încărcate se încarcă şi mai mult. Bun, ar fi o soluţie de luat în seamă, dar dacă „unda verde” rămâne de amar de ani pe „roşu”, când să mai ajungem şi la o  şosea adevărată de centură? E musai să facem un proiect, că după aceea mai vedem noi!…  

În Bucureşti se poate, la noi de ce nu?…

Dar iată şi câteva opinii ale cititorilor noştri. „Hai, nu mai plângeţi şi mai luaţi autobuzul!” (Cătălin) Da, aceasta e soluţie, dar nu atotacoperitoare!…

„În Bucureşti, s-au investit enorm de mulţi bani în pasaje subterane sau supraterane, în semafoare la treceri de pietoni, în sincronizarea acestora, în sensuri giratorii, iar aceste investiţii se şi văd acum în fluenţa traficului. Cu toate că numărul maşinilor a crescut, ambuteiajele au scăzut.

La noi nu se poate. Cum cei din Bucureşti au făcut proiecte pe bani europeni, cum au primit fonduri guvernamentale, noi de ce nu putem? Totul e să vrem, dar când avem parlamentarii gălăţeni pe care îi avem, nici într-o o sută de ani n-o să se facă nimic în Galaţi. Iar dacă Bucureştiul vi se pare o pălărie prea mare, să luăm exemplul Braşovului, Constanţei, Timişoarei, Clujului!

Cu trei borduri într-un sens giratoriu şi două semafoare, niciodată nu o să reuşim să facem ceva. La „Păpădie”, singura soluţie e un pasaj subteran!” (Flo)

„…Că doar nu s-au cheltuit în 2010 şi 2011, 1,2 milioane de euro de către Primăria Galaţi, spune controlul făcut de Curtea de Conturi. A făcut economii conducerea oraşului pentru întrajutorarea Guvernului? Ce dacă, Galaţiul rămâne un rahat de oraş!” (Gabriel)

Concluziile? Poliţiştii şi cetăţenii văd soluţii, edilii ar trebui să le pună în practică.

Citit 4251 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 22:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.