Şcoala „Simion Mehedinţi”, în reparaţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala de Arte şi Meserii „Simion Mehedinţi” a intrat în reparaţii pe toate fronturile. Clădirea de la stradă (deoarece este monument arhitectural) se renovează prin fonduri primite de la Banca Mondială şi cofinanţare de la Consiliul Judeţului.

„La subsol vom avea ateliere, iar la etaj vom face dormitoare pentru elevii care vin din mediul rural”, ne lămureşte directoarea Anca Roşca. Aceasta ne-a mai declarat că şi vechea cantină, pe care au preluat-o de la Centrul de Plasament Nr. 5 (desfiinţat în septembrie), se află în reparaţii capitale, iar cei 80 de elevi instituţionalizaţi care trebuie să servească masa la şcoală mănâncă, până la sfârşitul lui februarie, în sistem catering.

Conducerea instituţiei are planuri mari şi cu privire la construirea unui nou corp de clădire unde vor fi ateliere. „Am fost nevoiţi să renunţăm la atelierele din Str. Română, sediu câştigat de Comunitatea Evreiască, pentru că ni se percepea chirie prea mare. Am considerat că e eficient să se investească într-o nouă clădire. S-a făcut deja un proiect. Vor fi trei etaje, să vedem în ce măsură noul buget al CJ-ului va putea prinde anul acesta fonduri pentru noi”, mai spune directoarea şcolii.

Citit 1418 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.