Începe a treia ediţie a Târgului Apicol
Foto: Foto: Sorin Pană

Începe a treia ediţie a Târgului Apicol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de sâmbătă, de la ora 8:00, se va deschide, la halele Agro-Dunărea (pe calea Prutului, vis-a-vis de Piaţa Ruşilor), a treia ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 17,00 şi duminică între 8,00 şi 15,00.

„La primele două ediţii a ieşit totul bine. Apicultorii participanţi ne-au întrebat de fiecare dată când organizăm o nouă ediţie. Iată că am ajuns deja la a treia. De data aceasta am invitat aproximativ 80 de producători şi, până în acest moment, şi-au confirmat prezenţa peste 30. Sunt şi mulţi apicultori care vor veni să vândă miere şi produse apicole. Apicultorii şi producătorii vor fi împărţiţi în două, unii vor veni aici, ceilalţi vor merge la Buzău, unde este un târg asemănător”, ne-a spus Saizu.

Ca noutate, la acest târg a fost invitat şi şi-a anunţat şi participarea, un producător de patiserie pe bază de miere de albine. Produsele sunt cu siguranţă delicioase, aşa că nu rataţi să le încercaţi.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte două ediţii, cei interesaţi vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu. „Toţi apicultorii mi-au solicitat o nouă ediţie, după cea din toamna trecută. Şi-au anunţat prezenţa apicultori din Timişoara, Bistriţa, Sibiu, Braşov şi, nu în ultimul rând cei din Galaţi”, a mai spus organizatorul.

Printre expozanţi se va număra şi un invitat din Serbia, care a fost şi la cea de-a doua ediţie a Târgului Apicol de la Galaţi.

Concurs de degustat

Sâmbătă, la târg, cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 26 şi Liceul de Artă, se va organiza şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu există sponsori pentru acest eveniment, Matei Saizu ne-a mărturisit că în urma concursului câştigătorii vor primi premii, constând, cum altfel, în produse apicole. „Expozanţii au fost de acord să sponsorizeze acest concurs. Toţi participanţii vor primi câte un borcănel de miere. Vom avea chiar şi o tombolă la care vom oferi premii surpriză”, mărturiseşte apicultorul gălăţean.

Intrarea la târg se va face pe baza biletului care costă un leu, iar cu acest bilet va asigura şi participarea la o tombolă.

Citit 2224 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.