Mama octupleţilor născuţi în SUA a declarat că

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mama octupleţilor născuţi, la sfârşitul lunii ianuarie, în Statele Unite a declarat că "a visat întotdeauna să aibă o familie numeroasă", încercând să explice motivul pentru care a acceptat să i se implanteze opt embrioni în urma fertilizării in vitro, deşi avea deja şase copii, informează AFP.

"Acesta a fost visul meu dintotdeauna, să am o familie mare, o familie foarte numeroasă (...) Abia aşteptam să am astfel de relaţii cu alte persoane, căci aceste lucruri mi-au lipsit în timpul copilăriei", a declarat Nadya Suleman, care este fiică unică.

Suleman a acordat acest interviu postului de televiziune american NBC, care a difuzat pasaje în cursul zilei de joi, materialul integral urmând a fi transmis vineri.

Suleman, în vârstă de 33 de ani, a născut pe 26 ianuarie, prin cezariană, şase băieţi şi două fete, într-un spital din Bellflower, la o distanţă de 30 de kilometri de Los Angeles. Proaspăta mamă a fost externată joi, dar bebeluşii, născuţi prematur, au rămas în continuare sub supraveghere medicală.

Suleman a mărturisit că a încercat timp de şapte ani să devină mamă, fără succes, prin inseminări artificiale şi tratamente medicale, după care s-a adresat unui centru specializat, al cărui nume nu a fost dat publicităţii.

"Şi, dintr-o dată, prima fecundaţie in vitro realizată la acea clinică a dat roade. Şi am continuat", a adăugat Suleman, în prezent mamă a 14 copii, concepuţi cu ajutorul unui donator.

Suleman, care locuieşte împreună cu părinţii, este ţinta unei intense curiozităţi mediatice după această naştere multiplă, dar mai ales după ce numărul total al copiilor săi a fost dezvăluit.

Cei opt nou-născuţi sunt sănătoşi, potrivit comunicatului clinicii, dar trebuie să rămână în spital câteva săptămânii. Cu toţii respiră singuri şi sunt hrăniţi cu ajutorul unei sonde.

"Bebeluşii vor merge acasă la ei, unul câte unul, după ce vor fi atins greutatea unui nou-născut la termen", a declarat Mandhir Gupta, specialistul în neonatologie al clinicii. La naştere, toţi cei opt bebeluşi cântăreau mai puţin de 1,5 kilograme.

Această naştere specială a creat o polemică în mediul medical. Mulţi specialişti au dorit să afle cum a putut o tânără mamă celibatară, care avea deja şase copii, să beneficieze de o fecundaţie in vitro.

Doctorul Suleena Kansal Kalra, specialist în endocrinologie reproductivă la Universitatea Pennsylvania, a declarat că "implantarea unui număr atât de mare de embrioni în corpul unei femei atât de tinere, care a avut deja mai mulţi copii, a fost o decizie complet iresponsabilă".

Joi, Consiliul Ordinului medicilor din California a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz, "pentru a vedea dacă a fost încălcată vreo normă de îngrijire medicală".

Aceasta este a doua naştere de octupleţi vii din istoria medicinei. Primul caz de octupleţi vii a fost înregistrat în Houston, în statul american Texas, la sfârşitul anului 1998, însă doar şapte dintre bebeluşi au supravieţuit.

Citit 1051 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.