Timp de patru zile: A doua ediţie a Festivalului „Romanian Bachata Festival”

Timp de patru zile: A doua ediţie a Festivalului „Romanian Bachata Festival”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După succesul de anul trecut, Galaţiul are prilejul să găzduiască şi în 2012 Festivalul Naţional „Romanian Bachata Festival”. Organizatorul evenimentului este instructorul de dans, coregraful şi performerul european Ovidiu Colesa, managerul Şcolii de dans „Corazon Latino”. Festivalul a început pe 31 august şi va dura până pe 2 septembrie. Ziua de 1 septembrie este rezervată Campionatului Naţional de Bachata, "Bachata Stars Romania", în cadrul căruia îşi vor arăta măiestria perechi de dansatori profesionişti venite din aproape toate marile oraşe ale ţării.

Un plus de imagine pentru Galaţi

„Cele două evenimente au o semnificaţie cultural-sportivă deosebită pentru oraşul Galaţi, oferind ocazia publicului de orice vârstă să intre în contact cu unul dintre cele mai populare stiluri de dans latino. Pe parcursul zilelor de desfăşurare, oraşul Galaţi va fi vizitat de români din mai toate oraşele mari ale ţării, fapt ce va ajuta la promovarea sa. După cum ştim, pentru cei din Târgu Mureş, Braşov sau Sibiu, spre exemplu, oraşul nostru nu reprezintă o ţintă turistică foarte atractivă”, a explicat Ovidiu Colesa.

Pe durata celor patru zile, participanţii vor avea parte de cursuri de dans, showuri incendiare, plimbare cu vaporul pe Dunăre şi de un incitant concurs Jack & Jill cu premii surpriză. Alături de cele 500 - 1.000 de persoane estimate că vor lua parte la eveniment, şi-a anunţat prezenţa şi celebrul cuplu de dansatori Daniel & Desiree, din Spania. Cei doi sunt vicecampioni europeni în anul 2011 şi campioni mondiali în 2012. Mai multe date despre cei doi campioni puteţi găsi la adresa www.danielydesiree.com.

După ce vineri, 31 august, a avut loc deschiderea oficială, festivalul continuă sâmbătă seara, de la ora 20.00, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, urmând ca de la ora 22.00 invitaţii să meargă la restaurantul „Il Camino”, pe strada Morilor, la nr. 1.

Intrarea la Teatrul Dramatic costă 20 de lei.

www.bachataromania.ro, www.danseazasalsa.ro şi www.infodance.ro sunt locurile unde puteţi afla mai multe amănunte în legătură cu „Romanian Bachata Festival”.

Bachata, cenuşăreasa muzicii latino

Muzica ce poartă azi denumirea de Bachata a evoluat şi aparţine unei lungi tradiţii Pan Latino Americane a muzicii de chitară, foarte populară în activităţile recreative duminicale cubaneze, de înainte de apariţia mijloacelor de comunicare în masă. Bachata a evoluat în mare măsură din Bolero-ul cubanez, stil care nu are nicio legătură cu cel spaniol. Până nu demult, bachata a fost considerată o muzică a claselor sociale sărace, a proletariatului, motiv pentru care nu a avut parte de o largă mediatizare.

Citit 1646 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2012 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.