Peste 250.000 tone deşeuri, colectate doar de o firmă, până în august, în Bucureşti şi cinci judeţe, printre care şi Galaţi

Peste 250.000 tone deşeuri, colectate doar de o firmă, până în august, în Bucureşti şi cinci judeţe, printre care şi Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 250.000 de tone de deşeuri au fost colectate, în primele opt luni ale anului, din Bucureşti - Ilfov şi din judeţele Prahova, Brăila, Galaţi, Tulcea, Călăraşi, doar de un singur operator de salubritate, informează Mediafax.

În perioada ianuarie - august, Romprest a colectat 250.000.000 de kilograme (250.000 de tone) de deşeuri, 60 la sută din cantitate din zona Bucureşti-Ilfov şi 40 la sută din judeţele în care este operator principal de salubritate, respectiv Prahova, Brăila, Galaţi, Tulcea, Călăraşi.
Operatorul de salubritate precizează că, în perioada verii, cantitatea de deşeuri colectată pe cap de locuitor a fost de 1,12 kg/cap locuitor/zi, cu 40 la sută mai mare în comparaţie cu o lună de primăvară.
"S-a înregistrat şi o evoluţie pozitivă, în sensul creşterii cantităţilor de deşeuri reciclabile colectate, astfel cantitatea deşeurilor din hârtie şi carton colectate a crescut cu aproximativ 10 la sută în perioada verii, în timp ce cantitatea deşeurilor din plastic colectate a crescut cu aproximativ 15 la sută, iar cantitatea de deşeuri de sticlă colectată a avut o creştere de aproximativ cinci la sută", se arată în comunicat.
În Capitală, deşeurile au fost ridicate zilnic din zonele centrale şi de minimum cinci ori pe săptămână de la populaţie/asociaţii de locatari, în timp ce în lunile martie-mai acestea erau colectate de cel mult trei ori pe săptămână.

Citit 1485 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 15:41

1 comentariu

 • postat de Marian
  Marți, 04 Septembrie 2012 17:15
  De ce nu luati bacul de la Galati si mergeti peste dunare si sa faceti cateva poze despre mizeria care o lasa oamenii cand merg la picnic si sa vedeti acolo de la sticle de plastic, incaltaminte, pungi de tot felul, cauciucuri, pampersi, hartie nu mai zic , cutii de tot felul. De ce trebuie sa prezentati articole facute despre alte firme care fac curat , hai sa iesim si sa facem noi curat pentru ca dupa asta sa faceti articole de laudat si nu de criticat. Vedeti doar cata mizerie este in diferite locuri in oras; faceti o campanie in ziar de a strange tineretul si facut curatenie. Mergeti si voi si va veti convinge, faceti poze si prezentatile pentru ca nu vin, cei ce stau acolo fac gratar sau lasa mizerie si tot Galatenii pentru ca na doar daca e o sarbatoare haideti oameni buni sa mergem sa relaxam peste Dunare. Veti face arcicolul acesta? ma indoiesc . Si daca ma mai gandesc ca va creste Dunarea toate acele gunoaie vor intra in apa si alte articole si critici despre mizeria din Dunare. De cate ori ati prezentat mizeria care nu se strange de-a lungul falezei la mal sau in anumite parti dar de cate ori ati prezentat gunoaiele de peste Dunare? Oare acolo nu se polueaza si se polueaza numai aici ce vedem cu ochii sau se vrea sa se scrie numai despre partea asta de Dunare? va spun eu ca nu e greu sa faceti asta dar numai sa vreti.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.