Gălăţenii au mai puţine proprietăţi decât media naţională

Gălăţenii au mai puţine proprietăţi decât media naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

97,5 la sută dintre cei 507.402 gălăţeni, câţi au răspuns prezent la recensământul din 2011, stau în locuinţe proprietate privată, apartamente la bloc şi case. Procentul este sensibil sub media pe ţară, care relevă că 98,2 la sută dintre români sunt în această situaţie.

„Pe teritoriul întregului nostru judeţ, potrivit rezultatelor preliminare ale Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011, există 223.127 de locuinţe convenţionale, din care 188.729 sunt gospodării ale oamenilor, iar diferenţa de 34.398 de clădiri sunt proprietate de stat, între acestea fiind incluse aşezămintele sociale pentru copii, tineri, vârsnici, persoane cu handicap. Tot aici sunt cuprinse imobilele Bisericii Ortodoxe Române şi ale altor culte care există pe teritoriul judeţului Galaţi”, ne-a explicat Nicolae Marinescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Galaţi.

113,6 locuitori pe kilometru pătrat

Judeţul Galaţi a înregistrat o densitate a locuitorilor pe kilometru pătrat de 113,6 locuitori, cu mult peste media pe ţară, de 79,9 locuitori pe kilometru pătrat. Cea mai mare densitate la nivelul ţării este înregistrată de judeţul Ilfov, cu 230,1 de locuitori pe kilometru pătrat, iar cea mai mică de judeţul Tulcea, unde media este de 23,7 locuitori pe kilometru pătrat.

Cât priveşte aglomeraţia pe kilometru pătrat în judeţul Galaţi, cea mai mare densitate o are municipiul Galaţi, iar cea mai mică densitate se înregistrează la Vârlezi, Smulţi, Băneasa şi Suceveni.

62,8 la sută dintre gălăţeni au apă curentă în casă

În premieră, numărătoarea din 2011 a avut în vedere şi reflectarea gradului de civilizaţie în privinţa alimentării cu apă a locuinţelor. Astfel, 62,8 la sută dintre gălăţeni au instalaţii de alimentare cu apă în propria casă. Nu suntem însă fruntaşi pe ţară, media naţională fiind de 66,7 la sută.

În judeţul nostru, din totalul locuinţelor care deţin instalaţie de alimentare cu apă, ponderea o deţin cele din municipiul Galaţi (97,4 la sută); urmează Tecuciul (78,6 la sută) şi apoi oraşele Bereşti şi Târgu Bujor. Cum stau cei din aşezările rurale? „Cei mai dotaţi cu instalaţii de alimentare cu apă sunt locuitorii din Şendreni care, potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului din 2011, s-au branşat la sistemul comunal de alimentare cu apă în proporţie de 65,8 la sută, la polul opus fiind localităţile Vârlezi, cu doar 10 la sută, şi Vlădeşti, cu 21 la sută”, ne-a explicat Nicolae Marinescu.

Citit 1307 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2012 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.