Campanie VL - Drumurile noastre toate: Indicatoare rutiere „camuflate” în frunziş
Foto: Foto: Oana Iordan

Campanie VL - Drumurile noastre toate: Indicatoare rutiere „camuflate” în frunziş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Semnele de circulaţie greu vizibile se lasă cu amenzi pentru şoferi sau cu pericole pentru participanţii la trafic

Degeaba avem semne de circulaţie, dacă nu le vede nimeni. În Galaţi există numeroase străzi unde copacii au acoperit aproape în totalitate indicatoarele rutiere. Drept urmare, şoferii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au vizibilitatea necesară pentru a identifica din timp anumite semne de circulaţie. Adesea, ei ajung să fie traşi la răspundere de către Poliţia Rutieră pentru că „ignoră” semnalizările din trafic. Iar, uneori, există chiar pericolul unor accidente.

Uite semnul, nu e semnul!

Unele indicatoare şi-au pierdut din vizibilitate din vina unor indivizi cu minţi înfierbântate, care le-au mâzgălit cu sprayuri colorate şi, astfel, sunt greu de identificat în mod corect de cei aflaţi în trafic. Dar o problemă şi mai mare o reprezintă indicatoarele acoperite de crengile copacilor. Perioadele cele mai păcătoase din an sunt primăvara şi vara când copacii înverzesc, iar frunzele „camuflează” parţial sau total unele semne de circulaţie. Astfel de situaţii se întâlnesc, de exemplu, în cartierul I.C. Frimu, la intersecţia străzilor Năruja şi Aurel Vlaicu, în care un indicator " STOP" este acoperit cu vopsea, iar altul este acoperit aproape în totalitate de copaci. Mai mult decât atât, în alte intersecţii indicatoarele lipsesc cu desăvârşire, iar şoferii acordă prioritate „la mica înţelegere”. Tot în această zonă se află şi o trecere de pietoni care este marcată, însă degeaba. Indicatorul care ar trebui să o semnalizeze şi să îi avertizeze pe şoferi că urmează o trecere de pietoni este, la fel, acoperit de copaci, fiind vizibil doar de pe trotuar. "Îmi este mereu teamă să traversez aici deoarece şoferii vin cu viteză şi nu văd din timp că există o trecere de pietoni, abia văd eu semnul, ca pieton. În această zonă a avut loc şi un accident", ne-a spus N.Florin (46 de ani), în timp ce aştepta să traverseze.

Cu semaforul în bătaia vântului

Mergând mai departe, unde bulevardul George Coşbuc intersectează strada Stelei, am dat de un stâlp cu două indicatoare şi un semafor, toate acoperite de copaci. Cei care ajung aici abia reuşesc să vadă semnalele luminoase şi cu greu disting semnele de circulaţie: "De mult timp există această problemă aici în intersecţie, trebuie să aştept ca bătaia vântului să dea frunzele la o parte pentru a vedea semaforul. Înainte era un semn cu verde intermitent pe strada George Coşbuc şi era mult mai bine. Acum, vrei nu vrei, trebuie să aştepţi mereu", zice V.Cristi (32 de ani), şofer.

Trasee cu probleme

Tot din categoria celor nemulţumiţi fac parte şi cei care s-au înscris la şcoala de şoferi şi se pregătesc să susţină examenul auto. La cea de-a doua probă, traseul, ei sunt testaţi prin tot oraşul, inclusiv prin zonele cele mai greu accesibile: "Sunt multe semnalizări fără vizibilitate în zona stadionului Portul Roşu, iar pentru noi, cei care abia învăţăm semnele de circulaţie în această perioadă, reprezintă un mare dezavantaj, deoarece nu vedem indicatoarele şi suntem depunctaţi", ne-a spus Alexandra Stoian, 22 de ani. Desigur, şoferii aşteaptă ca autorităţile să îndepărteze „camuflajul” indicatoarelor rutiere, aflate deocamdată „pe contrasens”.

Citit 3740 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2012 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.