Campanie VL - Drumurile noastre toate: Indicatoare rutiere „camuflate” în frunziş
Foto: Foto: Oana Iordan

Campanie VL - Drumurile noastre toate: Indicatoare rutiere „camuflate” în frunziş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Semnele de circulaţie greu vizibile se lasă cu amenzi pentru şoferi sau cu pericole pentru participanţii la trafic

Degeaba avem semne de circulaţie, dacă nu le vede nimeni. În Galaţi există numeroase străzi unde copacii au acoperit aproape în totalitate indicatoarele rutiere. Drept urmare, şoferii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au vizibilitatea necesară pentru a identifica din timp anumite semne de circulaţie. Adesea, ei ajung să fie traşi la răspundere de către Poliţia Rutieră pentru că „ignoră” semnalizările din trafic. Iar, uneori, există chiar pericolul unor accidente.

Uite semnul, nu e semnul!

Unele indicatoare şi-au pierdut din vizibilitate din vina unor indivizi cu minţi înfierbântate, care le-au mâzgălit cu sprayuri colorate şi, astfel, sunt greu de identificat în mod corect de cei aflaţi în trafic. Dar o problemă şi mai mare o reprezintă indicatoarele acoperite de crengile copacilor. Perioadele cele mai păcătoase din an sunt primăvara şi vara când copacii înverzesc, iar frunzele „camuflează” parţial sau total unele semne de circulaţie. Astfel de situaţii se întâlnesc, de exemplu, în cartierul I.C. Frimu, la intersecţia străzilor Năruja şi Aurel Vlaicu, în care un indicator " STOP" este acoperit cu vopsea, iar altul este acoperit aproape în totalitate de copaci. Mai mult decât atât, în alte intersecţii indicatoarele lipsesc cu desăvârşire, iar şoferii acordă prioritate „la mica înţelegere”. Tot în această zonă se află şi o trecere de pietoni care este marcată, însă degeaba. Indicatorul care ar trebui să o semnalizeze şi să îi avertizeze pe şoferi că urmează o trecere de pietoni este, la fel, acoperit de copaci, fiind vizibil doar de pe trotuar. "Îmi este mereu teamă să traversez aici deoarece şoferii vin cu viteză şi nu văd din timp că există o trecere de pietoni, abia văd eu semnul, ca pieton. În această zonă a avut loc şi un accident", ne-a spus N.Florin (46 de ani), în timp ce aştepta să traverseze.

Cu semaforul în bătaia vântului

Mergând mai departe, unde bulevardul George Coşbuc intersectează strada Stelei, am dat de un stâlp cu două indicatoare şi un semafor, toate acoperite de copaci. Cei care ajung aici abia reuşesc să vadă semnalele luminoase şi cu greu disting semnele de circulaţie: "De mult timp există această problemă aici în intersecţie, trebuie să aştept ca bătaia vântului să dea frunzele la o parte pentru a vedea semaforul. Înainte era un semn cu verde intermitent pe strada George Coşbuc şi era mult mai bine. Acum, vrei nu vrei, trebuie să aştepţi mereu", zice V.Cristi (32 de ani), şofer.

Trasee cu probleme

Tot din categoria celor nemulţumiţi fac parte şi cei care s-au înscris la şcoala de şoferi şi se pregătesc să susţină examenul auto. La cea de-a doua probă, traseul, ei sunt testaţi prin tot oraşul, inclusiv prin zonele cele mai greu accesibile: "Sunt multe semnalizări fără vizibilitate în zona stadionului Portul Roşu, iar pentru noi, cei care abia învăţăm semnele de circulaţie în această perioadă, reprezintă un mare dezavantaj, deoarece nu vedem indicatoarele şi suntem depunctaţi", ne-a spus Alexandra Stoian, 22 de ani. Desigur, şoferii aşteaptă ca autorităţile să îndepărteze „camuflajul” indicatoarelor rutiere, aflate deocamdată „pe contrasens”.

Citit 3504 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2012 17:38

5 comentarii

 • postat de somn usor!
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 18:46
  Semnele rutiere, respectiv semafoarele, sunt obturate si de chioscuri si chiosculete, asa cum se intampla la intersectia Anghel Saligny cu Siderurgistilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 14:55
  Si cel mai incapabil cetatean ar fi in stare sa puna cateva echipe de la drumuri sau de la ecosal sa taie crengile copacilor ce acopera semnele de circulatie de atatia ani.
  Asta e, trebuie sa suportam jigodiile care nu fac nimic in afara de-a sustine mafia si a fura pe rupte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Măsuri simple ce pot filuate de Primărie, dacă Primăria Galați iubește gălățenii.
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 12:09
  Camere de supraveghere pe trecerile de pitoni centralizate la dispecerat serviciul circulație, denivelări în preajma trecerilor de pitoni pentru reducerea vitezei și chiar radare fixe pentru fluidizarea și prevenirea accidentelor din cauza vitezei ridicate. Măsuri simple pentru viața gălățenilor dacă viața concetățenilor este prețuită de ai noștri aleși sau numiți din cadrul Primăriei Galați.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un parinte
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 07:50
  In calitate de parinte atrag atentia politiei rutiere ca ar trebui sa stea la trecerile de pietoni din dreptul STIREX sa amendeze toti conducatorii care nu lasa pietonii sa traverseze. Asa cum se stie in zona au fost multe accidente, iar soferii se poarta de parca nici nu ar fi aceste treceri. Trecerile duc spre scoala 28 sau alte scoli pentru copii din cartier.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 00:17
  In atentia Politiei Rutiere si a administratorului strazilor galatene.
  Citeva pericole:
  - indicatoare de circulatie acoperite de vegetatie (ce anunta trecerile de pietoni sau referitoare la intersectii);
  - indicatoare de circulatie acoperite de MASINI MARI/INALTE (ce anunta trecerile de pietoni sau referitoare la intersectii);
  - stergerea vopselei de pe marcaje (treceri de pietoni, ...);
  - masinile parcate INAINTE de intersectii si IMEDIAT dupa intersectii sau pe PRIMA LA DREAPTA (nu exista vizibilitate din cauza lor);
  - disparitia, distrugerea sau acoperirea cu insemne a indicatoarelor de circulatie;
  - nesemnalizarea santierelor in lucru;
  - ... ... ...
  Despre soferi ... in volumul urmator.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.