Vocaţia de dirigintă a Elenei Matei: 40 de ani în slujba semenilor la OJP Galaţi

Vocaţia de dirigintă a Elenei Matei: 40 de ani în slujba semenilor la OJP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Elena Matei are vocaţie de dirigintă. Dirigintă a Oficiului Poştal de Distribuţie Centralizată din cadrul Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi. Ieri, după 41 de ani de activitate, diriginta şi-a încheiat activitatea în mijlocul a peste o sută de colegi, cu flori, cu felicitări, cu inima plină că încheie peste patru decenii de activitate fără să se ruşineze de faptele sale.

De la OJP Galaţi, Elena Matei a coordonat, zilnic, între 180-200 de poştaşi şi oficianţi. Până a ajuns să coordoneze activitatea lucrătorilor poştali din acest departament, Elena Matei a pornit de la munca de jos: a fost telefonistă, oficiantă la ghişeu şi „cfg-istă”, adică a făcut control financiar de gestiune. În toate aceste ipostaze, a dus şi adus gălăţenilor mii, zeci de mii, milioane de veşti, mai vesele sau mai triste. Ce calităţi îi trebuie unui diriginte? „Noi lucrăm foarte mult cu oamenii şi dincolo de pregătirea profesională e nevoie să ai şi şcolile înalte ale vieţii: a poliţeţii, a răbdării, a diplomaţiei şi a abilităţii de a lucra în echipă. Deşi nu pare, munca noastră este una de echipă”, spune Elena Matei.

„Doamna Elena ne-a fost şi mamă şi dirigintă şi atunci când era în echipă vreo problemă, întâi de toate, dânsa ne privea ca pe propriii copii, ne ˝judeca˝ întâi cu sufletul şi apoi după regulile administrative”, ne-a spus Victoria Coandă, una dintre colege.

Cum se vede acum statutul poştasului comparativ cu cel de acum patru decenii? „În linii mari nu s-a schimbat. S-au informatizat unele activităţi, ceea ce este foarte bine, fiindcă am devenit mai operativi, însă traista a rămas aceeaşi şi e din ce în ce mai grea”, mărturiseşte Elena Matei.

Citit 2750 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.