Românii vând lucruri trăznite: Talciocul s-a mutat pe internet

Românii vând lucruri trăznite: Talciocul s-a mutat pe internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Site-urile de anunţuri au devenit adevărate pieţe de schimb pentru colecţionarii de chilipiruri * Totul are un preţ, atâta timp cât există şi cerere


Internetul reprezintă de mult timp cea mai importantă piaţă de desfacere a lumii. O simplă căutare poate scoate la iveală lucruri nebănuite. Nu contează ce vrei să achiziţionezi, totul poate fi livrabil pentru un anumit preţ. Dacă v-aţi obişnuit deja să vă loviţi zilnic de anunţuri prin care sunteţi îmbiaţi să cumpăraţi maşini sau plăceri carnale de la domnişoare bine dotate, ce am găsit zilele acestea poate stârni râsul.

Vând capre tinere şi…lipitori

Dacă pe vremea bunicii crescătorii de animale îşi vindeau marfa prin târguri, acum şeptelul ia calea fibrei optice. De pildă, un gălăţean a decis să-şi scoată la vânzare…caprele. « Vând 15 capre tinere.. Vaccinate recent.. 150 ron bucata.» , se arată în anunţul prin care omul îşi caută clienţii. Un alt domn, la fel de sătul de caprele sale, le oferă la schimb. „Schimb 40 de capre cu oi.. caprele sunt sănătoase.. tinere.. vaccinate.. Rog seriozitate..”, spune omul.  Nimic nu se pierde, totul se transformă. O demonstrează un alt domn care vinde ce rămâne în urma oilor. « vând mraniţă de oi ca îngăşământ bio pentru solarii”, anunţă comerciantul pe contul său.

Tot ce-i viu se vinde

Nu numai caprele sau  oile reprezintă monede de troc în lumea on-line. Medicamentele miraculoase, poţiunile mai mult sau mai puţin magice şi-au făcut demult apariţia în spaţiul virtual. Însă iată, vin rapid din urmă şi vechile tratamente de pe vremea bunicii. Vă era dor de lipitori? Găsim şi aşa ceva. Iată cum sună reclama pentru astfel de vietăţi „Spre deosebire de tratamentul alopat, cel cu lipitori nu are efecte secundare sau adverse! Saliva lipitorilor conţine 30 de substanţe active! Cu efect miraculos pentru sănătate! Iată ce poate face numai una din ele, Hirudina! O puternică substanţă bioactivă! de neegalat în tratarea varicelor, antiinflamator cu efect anestezic şi dezinfectant. ". 

Reclamaţiile către OJPC

Lăsând gluma la o parte, achiziţionarea de animale vii, de remedii naturiste sau de orice tip de medicament sau produs de pe Internet se poate dovedi foarte periculoasă. De cele mai multe ori pentru lucrurile cumpărate în acest mod nu există nici chitanţe, nici certificate de garanţie. Orice neregulă cu privire la bunurile achiziţionate de pe internet sau din farmacii poate fi sesizată la Oficiul Judeţean  pentru Protecţia Consumatorului (OJPC).  

Citit 3289 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 19:31

4 comentarii

 • postat de loredana
  Joi, 10 Octombrie 2013 21:07
  176.223.24.***
  va rog postati chestii mai interesante k sunteti prea prosti
  0
  0
  Raportează
 • postat de Propietar cu cheltuielile la zi
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 22:03
  In Micro 19 pe str. Lacatusilor, la blocul E2, de aproape 2 saptamani nu este caldura. cei de la punctul termic nu se sesizeaza deloc. Datoriile sint platite la zi, dar stam in frig mai ceva ca pe timpul comunistilor. cand se va remedia situatia?? Dle promar, oare fotbalistii de la otelul indura in vestiar frigul cu tot atata stoicism ca si copii nostrii?? ce face Apatermul??
  0
  0
  Raportează
 • postat de him
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 21:56
  Jean, mai bine il dai la rabla ca de vandut nu ai ce.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 10:08
  Vand una bucata capra batrana cu aere de ziarist ce-si zice marius ţuca, pret 1RON fara TVA. Recomandabil pentru alte ziare unde se scriu articole la comanda si pentru rubrica caricaturi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.