Sunt potrivite pentru copii programele micului ecran?

Sunt potrivite pentru copii programele micului ecran?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii recunosc că deschid televizorul măcar o dată pe zi, dar admit că emisiunile pe care le urmăresc pe micul ecran sunt pline de violenţă, nepotrivite sau de-a dreptul nocive. Iată însă ce cred despre efectul pe care l-ar putea avea ceea ce se difuzează la televizor asupra copiilor.

Lenuţa Florea, 49 de ani: „Copiii mei sunt mari acum, dar, dacă stau să mă gândesc, nu sunt potrivite, în general. Ştirile nu sunt potrivite. Din contră, sunt nocive. Sunt şi foarte multe filme cu violenţe… Mă intrigă şi faptul că desenele animate sunt violente. Nici măcar desene animate potrivite vârstei lor nu mai văd copiii acum. Peste tot numai agresiuni. Nu am mai văzut nicio emisiune tv care să-i educe pe copii. Chiar mutând de pe un canal pe altul, nu am mai văzut nicio emisiune care să poată fi considerată educativă pentru copii. Parcă TVR Iaşi mai prezintă emisiuni pentru copii”.

Doamna Iorga: „Nu întotdeauna. Uneori arată ce nu trebuie, în sensul că difuzează la ore de largă audienţă emisiuni şi filme care au ca subiect omoruri şi diverse violenţe. Să nu mai vorbesc de limbajul folosit de către unii dintre moderatorii de emisiuni şi invitaţii lor, care este total neadecvat. Unele emisiuni sunt nocive, altele nu. Depinde. În general, chiar dacă nu prea am timp să mă uit la televizor, nu prea am văzut emisiuni educative pentru copii”.

Gheorghe Păun, 57 de ani: “Sunt dăunătoare multe dintre ele. Chiar şi simplul privit la televizor este nociv pentru psihic, pentru sănătate. Mai ales dacă petrec prea mult în faţa televizorului. Da, sunt foarte multe emisiuni pline de violenţe şi nu sunt potrivite pentru copii. Nu prea avem programe educative pentru copii. Eu am un nepot de şapte ani şi ne uităm împreună la desene animate, dar nici acestea uneori nu sunt potrivite. Eu nu îl las să se uite singur la televizor”.

Citit 1432 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2012 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.