Înotând printre gunoaie, în Micro 14: Cartierul transformat în parcare de autocar

Înotând printre gunoaie, în Micro 14: Cartierul transformat în parcare de autocar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cartierul vizitat de echipa „Vieţii libere” săptămâna trecută a fost Micro 14. Zonă cu precădere muncitoreacă, nu reprezintă o miză pentru aleşii locali şi naţionali decât în preajma alegerilor. Şi nici atunci măcar lucrurile nu se prea rezolvă. Proprietarii de maşini din zonă se plâng de faptul că sunt nevoiţi să facă slalom în fiecare dimineaţă, pentru a-şi cruţa autoturismele de calvarul unui drum la service. Mai mult, deşi străzile din cartier arată ca după bombardamentele sovietice,  acesta nu este singurul of al locuitorilor din zonă.

Scara ca o toaletă publică

Fiecare dintre noi, in momentul în care ajunge în scara blocului, se aşteaptă să găsească curăţenie, fie ea şi aproximativă. Nu este cazul locatarilor unei scări din cartierul Micro 14, care, în fiecare joi, sunt nevoiţi să meargă spre apartamente printre urme de urină şi fecale.

„Este inadmisibil. Avem la parterul blocului o firmă ce are ca obiect de activitate transportul intern şi internaţional. Ne-am obişnuit de acum că în fiecare joi au plecări. Având în vedere că nu au fost în stare să închirieze o toaletă ecologică, de fiecare dată suntem nevoiţi să găsim toate grozăviile în scară”, a explicat una dintre locatare. Mai mult, femeia spune că a avut parte şi de alte surprize neplăcute din partea transportatorilor. „De vreo două ori mi-am găsit maşina lovită, însă niciodată nu au vrut să recunoască faptul că ei au fost de vină”, a mai explicat femeia. „De asemenea, de fiecare dată când au plecări, ocupă prima bandă de mers, pentru a se sui călătorii”, a mai explicat femeia.

Mizerie de nedescris

După cum o arată şi fotografiile, nu doar gropile şi traficul reprezintă o mare problemă pentru locuitorii cartierului Micro 14. În momentul în care te hotărăşti să dai o tură cu maşina pe străzile lăturalnice ale zonei, te loveşti peste tot de gunoaie şi câini comunitari. "Gunoierii de-abia dacă trec o dată pe săptămână pe aici. Lucrurile se văd clar şi cu ochiul liber. Despre câinii comunitari, ce să mai vorbim? Sunt din ce în ce mai mulţi şi se pare că nimeni nu este dispus să ia vreo măsură în direcţia aceasta", a explicat Gheorghe Aftenie, unul dintre locuitorii cartierului. Pe de altă parte, deşi cartierul arată aşa cum arată, toţi stâlpii, toate chioşcurile şi toate gardurile sunt împânzite de afişe electorale, din care candidaţii zâmbitori promit un viitor mai bun.

Citit 1860 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.