Spectacol umanitar la Teatrul Dramatic

Spectacol umanitar la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 20 lei - anticancer * Scopul: achiziţionarea unui sonoelastograf *


Un aparat care depistează cancerul mamar va putea fi achiziţionat în luna ianuarie, dacă şi campania pentru strângerea de fonduri, acum într-o a doua etapă, se va dovedi un succes.

Vineri, 14 decembrie, ora 19.00, spectacolul de teatru „Magnum Mophtologicum” după I. L. Caragiale, în regia lui Dan Stoica, va fi un spectacol de binefacere, a anunţat directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Vlad Vasiliu. Biletul-invitaţie, în valoare de 20 lei, precum şi donaţiile pe care spectatorii le vor face, sunt destinate achiziţionării unui sonoelastograf pentru oraşul Galaţi. Aparatul permite „o metodă noninvazivă şi neiradiantă cu ajutorul căreia se evaluează elasticitatea ţesutului mamar”, peste 20 la sută dintre cei afectaţi fiind însă şi bărbaţii. Acţiunea este organizată de Zonta Club Galaţi, membră Zonta Internaţional, în parteneriat cu Fundaţia Elisabeta Doamna, Primăria Municipiului Galaţi şi Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Biletele - la casa de bilete sau comandate la telefon: 0236.464.604 sau 0755.844.007. Este vorba despre campania „Nouă ne pasă!” care a demarat pe 8 iunie, care face parte din proiectul „Be yellow!” şi se află acum la cea de-a doua etapă, ne-au detaliat în conferinţa de presă de ieri Elena Chivu, preşedinta filialei Zonta Galaţi şi Corina Drujescu, membră a aceleiaşi organizaţiei neguvernamentale afiliate la Zonta Internaţional. Dr. Paul Ichim este iniţiatorul primului centru de sonoelastografie din Galaţi.

Aparatul costă cam 100.000 de euro, dar o companie canadiană a venit deja cu o ofertă mai generoasă: 22.000 euro plus TVA, restul fiind donaţia companiei. Numai Bucureştiul şi Ploieştiul mai deţin astfel de aparate. La Galaţi sunt cel puţin o sută de cazuri de cancer care au nevoie de aparatul ce poate şi depista boala la orice suspiciune. În prima etapă au fost colectaţi 10.700 de lei. Pentru a oferi bilete gratuit copiilor săraci, membrele asociaţiei au donat bani şi pentru spectacolul de vineri.

Citit 1784 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.