Glorie eternă eroilor Revoluţiei

Glorie eternă eroilor Revoluţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revoluţionarii gălăţeni aduc un omagiu desăvârşit celor din Timişoara, care cu pieptul gol şi un crez comun spre libertate au declanşat Revoluţia Română, începând din 16 decembrie 1989. Decuparea stemei din steag, în data de 17 decembrie, a fost semnul providenţial, extins apoi în toată ţara, al exorcizării comunismului din România. Nu putem şi nu avem voie să lăsăm praful uitării să se aştearnă peste acel format zero al unei noi Românii.

În data de 17 decembrie 1989 a curs mult sânge nevinovat, înregistrându-se numeroase victime în Timişoara, ca apoi, în 19 decembrie, să se producă o răsturnare spectaculoasă, armata fraternizând cu demonstranţii şi auzindu-se pentru prima dată strigându-se „Armata e cu noi”. În 20 decembrie, Timişoara a devenit primul oraş liber declarat din România. Au fost zadarnice eforturile disperate făcute de Ceauşescu în 21 decembrie, în încercarea prin toate mijloacele de a bloca ridicarea masivă a populaţiei României împotriva regimului comunist. Flacăra Revoluţiei a cuprins toată ţara începând cu 22 decembrie, iar Ceauşescu a fugit.

Toţi oamenii care într-un fel sau altul s-au opus aparatului represiv în toate formele lui abjecte merită respectul şi gratitudinea întregii Românii, fie că au protestat scriind, vorbind sau făptuind toate acestea dintr-un subconştient strivit de o înfricoşătoare realitate. Românii au probat că sunt mânaţi de speranţă, temeritate, curaj şi uneori de un optimism nefundamentat în aparenţă. Nu trebuie să-i uităm în veci pe cei care s-au împotrivit, cu mâinile goale, acelui mecanism diabolic şlefuit de către Ceauşescu împreună cu locotenenţii săi, pentru că ei sunt adevăraţii eroi ai acelui însângerat Decembrie '89. Un râu de lavă umană a spulberat reţeaua ghimpată a ultimului bastion comunist din Europa. Ar fi bine să nu uităm pe vecie că în România zilelor de 16-25 decembrie 1989 a fost Revoluţie scrisă cu litere de sânge şi foc şi nicidecum lovitură de stat. Indiferent de oamenii ce se perindă la putere, spiritul şi sacrificiul celor care s-au jertfit în Revoluţie să fie menţinut cu orice sacrificiu în sufletul fiecărui român, aducerea aminte să fie permanentă. Să nu uităm în veci că datorită sacrificiului şi eroismului revoluţionarilor s-a dărâmat o dictatură odioasă şi s-a pus piatra de temelie a noului stat de drept, a unei Românii libere şi democrate.

Revoluţionarii gălăţeni au cinstit şi au comemorat acest eveniment la Monumentul Eroilor din faţa Prefecturii, în semn de preţuire şi admiraţie faţă de revoluţionarii şi eroii martiri din Timişoara, printr-o slujbă şi un Te deum susţinut de un cor de diaconi de la Seminarul Teologic al Arhiepiscopiei "Dunării de Jos". De asemenea, preotul Mitu, de la Parohia „Daniil Sihastrul”, a susţinut o slujbă de pomenire.

Eternă să le fie amintirea!

Valentin Alexa,

preşedinte al Asociaţiei "Tinerii eroi ai Revoluţiei din 22 decembrie 1989" Galaţi

Citit 1951 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.