Nu lăsaţi un copil în restrişte de Sărbători!

Nu lăsaţi un copil în restrişte de Sărbători!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În casa familiei Condurache nu mai poate fi vorba de sărbătoare! În urmă cu mai puţin de o lună părinţii au aflat că unul dintre cei trei copii ai lor este bolnav de leucemie acută limfoblastică. Ca şi cum vestea aceasta nu ar fi fost suficient de înfiorătoare, Cosmin, un băieţel zburdalnic de numai 7 ani se  vede acum în situaţia cumplită de a nu se mai putea ridica din pat. „Este atât de slăbit, încât i s-au atrofiat muşchii. N-am ştiut ce are. L-am tot dus la doctoriţa de familie care l-a tratat aiurea şi nu ne-a trimis să facem analize. Poate dacă am fi aflat din timp, nu s-ar fi ajuns aici”, spune mama copilului necăjită de ţi se încreţeşte sufletul.

Şi aşa nevoile familiei cu trei copii, care trăieşte doar din cei 1.000 de lei pe care-i câştigă tatăl sunt foarte multe. Dar un copil cu leucemie cere atenţie specială, tratament costisitor, răbdare, încredere în Dumnezeu şi multe altele. „Am dat 1.080 de lei pe tratament, medicamente care nu sunt compensate nici gratuite, ceea ce nu este normal. Un copil ar trebui să beneficieze din partea statului măcar de acest sprijin, atunci când e lovit de soartă. Doctoriţa de la Bucureşti ne-a spus să urmăm cu sfinţenie tratamentul şi dieta ca nu cumva să se agraveze boala, astfel încât să ajungem la transplant de celule stem. Mai ales că nu este compatibil cu ceilalţi doi fraţi ai săi”, mai spune disperată femeia.

În spital a învăţat să scrie cu mâna stângă

Cosmin este elev în clasa I la Şcoala Nr. 16  şi învaţă foarte bine. Acum este obligat să stea acasă, dar şi-ar dori nespus să se poată întoarce la şcoală la colegii săi. „Cât a stat în spital şi nu putea folosi mâna dreaptă din cauza branulei şi a transfuziilor a învăţat să scrie cu stânga. Mi-a spus că nu vrea să rămână în urmă cu alfabetul. Mi se rupe sufletul. Dar doctoriţa m-a asigurat că, dacă e îngrijit cum trebuie şi-i vom face tratamentul necesar în şase luni s-ar putea întoarce la şcoală”, mai spune mama copilului, cu un licăr de speranţă în ochii stinşi de atâtea lacrimi câte a vărsat în ultima lună.

Oamenii cu suflet, capabili să rupă din puţinul lor sunt singura nădejde a familiei Condurache în aceste zile triste de sărbătoare. Puteţi dona direct sunând la telefon 0722574401 sau depunând în contul deschis la Banca Transilvania RO02 BTRL 0180 1201 7991 01XX.

Citit 1285 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2012 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.