Pentru că deţine monopolul, „Regele Electrica îşi bate joc de noi”

Pentru că deţine monopolul, „Regele Electrica îşi bate joc de noi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Ne scrie Ovidiu Diaconu, un locuitor din satul Costi, care a fost nevoit să-şi ţină copiii în frig o noapte întreagă

Ovidiu Diaconu locuieşte în Satul Costi şi are doi copii pe care a fost nevoit să-i ţină în frig o noapte întreagă, deoarece s-a defectat reţeaua electrică. Omul nostru are un sistem de încălzire prin convectoare electrice. Deşi a sunat la dispeceratul Electrica, de mai multe ori chiar, i s-a răspuns că nu se poate face nimic până a doua zi dimineaţă la ora 7.00, întrucât societatea nu are echipă de intervenţii pe timp de noapte. Ovidiu Diaconu ne-a mai povestit că timp de două săptămâni au avut aproape zilnic pene de curent, dar cea din noaptea de 19 spre 20 decembrie a întrecut măsura. Ca urmare, a sunat inclusiv la Prefectura judeţului, de unde i s-a promis că se va încerca rezolvarea problemei. Şi chiar s-a mişcat ceva: au fost schimbate câteva cabluri.

„Copii mei au dormit în temperaturi de 6-7 grade!”

Iată scrisoarea care a fost trimisă la Electrica SA, Prefecturii Galaţi şi chiar Guvernului! „Am trăit o noapte de coşmar. „Regele” Electrica SA este stăpânul care hotărăşte dacă vom avea sau nu curent. În noaptea de 19 spre 20 decembrie, după nenumărate apeluri în care am reclamat că am rămas fără curent electric - fapt absolut obişnuit în ultimele săptămâni - mi s-a comunicat că nu mai este nimic de făcut până a doua zi, întrucât Electrica SA Galaţi nu are echipă de intervenţie pe timp de noapte! La solicitarea mea de a mi se spune cărei administraţii superioare a societăţii să mă adresez pentru a reclama această situaţie, mi s-a comunicat (de la serviciul 0236929 - dispecerat) că Electrica nu are absolut niciun for superior şi că trebuie să mă adresez sediului din Ploieşti. Convorbirile sunt înregistrate, puteţi oricând verifica cele spuse de mine. Este clar că Electrica SA face ce vrea şi oferă absolut cum doreşte serviciile sale! Copii mei plângeau de frig, în casă erau 7 grade Celsius, iar dispecerul mi-a răspuns sec, sadic pot spune, "nu avem echipă de intervenţie, până mâine nu vom lua nicio măsură"! M-am simţit batjocorit de această instituţie, căreia nu i-am rămas niciodată dator şi căreia nu îi pasă absolut deloc că doi copii şi-au petrecut noaptea în frig. Şi suntem la maxim 1.200 de metri distanţă de municipiul Galaţi. În anul 2012, murim de frig în case, şi asta numai pentru că monopolistul Electrica SA nu înţelege că societatea a evoluat! Nu mai folosim sobe pentru a ne încălzi, consumul electric a crescut considerabil, dar dumnealor au rămas cu infrastructura din anii 1970, încasează din ce în ce mai mulţi bani, fără însă a moderniza în niciun ceea ce au moştenit de la regimul Ceauşescu”, ne scrie Ovidiu Diaconu, care concluzionează trist că „Regele Electrica” îşi bate joc de noi.

O întoarcere ca la Ploieşti

Am luat legătura şi cu reprezentantul Electrica SA, Ancuţa Petculescu, de la biroul de relaţii publice, care ne-a spus că scrisoarea trimisă de reclamant va ajunge întâi la Ploieşti şi apoi va fi redirecţionată la Galaţi: „Nu ştim nimic de această reclamaţie deocamdată. Vom da un răspuns atunci când vom avea toate datele”, ne-a spus Ancuţa Petculeascu. Aceasta ne-a solicitat totuşi să-i trimitem reclamaţia şi ne-a promis un răspuns în cursul săptămânii viitoare. De la inginerul-şef Emilian Duţă am aflat că, de fapt a fost vorba de o problemă care necesita reparaţii care depăşeau sarcinile unei echipe de intervenţii:"Din cauza componentelor electrice folosite de consumatori care nici nu au aviz, nu am mai putut menţine tensiunea. Am făcut nişte lucrări şi s-a rezolvat problema. Ne propunem ca în 2013 să facem nişte investiţii în zonă, pentru a nu ne mai confrunta cu asemenea situaţii".

 

Citit 2601 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2012 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.