Galaţiul, oraş sufocat! Maşini cu duiumul, locuri de parcare limitate

Galaţiul, oraş sufocat! Maşini cu duiumul, locuri de parcare limitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuitorii zonei cuprinse între IREG, Gh. Doja şi Nae Leonard, şi nu numai ei, întâmpină dificultăţi majore în a găsi un loc de parcare, mai ales că în zonă se află mai multe puncte de interes: centre medicale, sucursala Electrica, agenţii de bănci, patiserii şi magazine de mobilă.

Atât locuitorii, cât şi cei aflaţi cu treabă în zonă, trebuie să împartă doar câteva locuri de parcare, amenajate pe partea cu magazinul Staer, mai mult decât insuficiente pentru a împăca pe toată lumea. „Nu stau aici, dar ştiu că e îngrozitor de greu să găseşti un loc în zonă. Eu de exemplu am lăsat maşina în spate la Staer şi am treabă la Electrica. Nu ne convine situaţia, dar nu avem încotro. În plus, nici nu văd unde ar putea amenaja o parcare pentru a degaja zona”, ne spune Mihai G.

Cei care au treabă pe celălalt sens de mers, pe partea cu IREG-ul, îşi croiesc loc printre pietoni şi parchează fix pe trotuar, ocupând mai bine de jumătate din suprafaţa acestuia şi limitând trecerea pietonilor. ”Eu nu sunt şofer, dar mă afectează lipsa locurilor de parcare. Nu mai am pe unde să merg din cauza maşinilor lăsate peste tot pe trotuare şi pe care trebuie să ocolesc. În zona blocurilor SD4 trebuie să mergi pe stradă, că pe trotuare n-ai loc să arunci un pai. Unii îşi cocoaţă maşinile unde nici nu te-ai fi gândit vreodată, ajung chiar şi până în peretele blocului”, susţine un locuitor al cartierului.

Parcările dintre blocuri dau pe afară

Dacă toate locurile de la stradă se epuizează, apare varianta de rezervă: parcarea între blocuri, mai incomodă pentru unii, pentru că au mai mult de mers pe jos ulterior. Dar nici aici oferta nu este bogată, pentru că spaţiile de parcare sunt ocupate de locuitorii zonei, iar maşinile ajung să fie înghesuite la câţiva centimetri distanţă, unele de altele, atât cât să le permită pasagerilor să se strecoare afară sau în interior. „Stau de câţiva ani în zonă şi mi-am găsit maşina de două ori zgâriată şi o dată atinsă în aripa din spate, iar toate astea s-au întâmplat chiar în faţa blocului. E înghesuială mare aici, la noi”, se plânge Cristian Vasilescu. În completarea acestuia vine un alt cititor,  nemulţumit că îşi găseşte de multe ori locul ocupat. „Să vezi cum e seara când te întorci de la muncă şi îţi găseşti locul ocupat, iar apoi te învârţi prin tot cartierul pentru o bucăţică de spaţiu. Parcare avem, dar nu face faţă numărului mare de maşini, că e şi o zonă destul de frecventată. Ar trebui să se găsească o soluţie, că ne cam pierdem răbdarea”, este de părere cititorul.

Mai mult decât atât, autoturismele parcate de o parte şi de cealaltă a străduţelor înguste dintre blocuri fac imposibilă trecerea concomitentă a două maşini. Şoferii sunt nevoiţi să facă tot felul de manevre atunci când întâlnesc un alt autovehicul venind din sens opus. Acesta este tabloul pe care îl regăsiţi zilnic în zona IREG - Doja. Situaţia pare scăpată de sub control şi le dă bătăi de cap, în egală măsură şoferilor, locuitorilor şi pietonilor.

Citit 1616 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2013 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.