Distracţie şi sănătate pe gheaţă, la cele două patinoare din Galaţi

Distracţie şi sănătate pe gheaţă, la cele două patinoare din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După câţiva ani de absenţă, s-a deschis la Galaţi şi un patinoar în aer liber * Copiii au acum două alternative de distracţie, în două zone diferite ale oraşului


Cum vacanţa de iarnă a fost săracă în zăpadă pentru copiii care n-au plecat la munte, e bună iniţiativa Primăriei de a deschide un patinoar în aer liber în zona Sălii Sporturilor. Astfel li s-a oferit atât copiilor cât şi adulţilor posibilitatea să facă mişcare în aer liber şi să se bucure de sportul de iarnă unic, care iată că se poate practica şi la Galaţi.

Cu obrajii îmbujoraţi de ger, copiii se simt pe gheaţă în elementul lor. Pe unii parcă i-au născut mamele lor pe patine, alţii se ţin cu sârg de mantinelă şi se poticnesc la fiecare pas. Dar toţi au acelaşi aer fericit, de copii care se bucură de o porţie de distracţie şi de sănătate, totodată.

Preţurile nu-ţi permit însă să mergi în fiecare zi: 10 lei pentru închiriat patinele (dar poţi veni şi cu patinele tale de acasă) şi 10 lei pentru o oră de alunecat pe gheaţă. E drept că nici băieţii de la firmă nu umblă după tine să te invite afară, dacă ai depăşit timpul.

Un alt lucru m-a mai impresionat plăcut. Şi asta probabil şi pentru că preţul îşi „cerne” clienţii. Chiar dacă sunt şi patinatori care „se sparg în figuri”, nu am văzut scene în care aceştia să fi lovit începătorii de pe gheaţă. Lume civilizată, ce mai! Chiar dacă preţurile sunt ceva mai mari decât la Patinoarul acoperit, rămân ca avantaje programul foarte flexibil (te poţi duce oricând între 10.00 şi 23.00) şi distracţia în aer liber.

Reprezentantul firmei care a deschis patinoarul în aer liber, Florin Iorga, susţine că, pentru cei care-şi doresc să vină mai des, se poate institui şi un program de abonamente, dar nu s-a gândit deocamdată la preţuri. Le va face cunoscute în momentul în care vor exista mai multe astfel de cereri.

Ceva mai ieftin, la Patinoarul acoperit

Cei cărora preţurile de la arena de gheaţă de la Sala Sporturilor li se par prea mari, pot merge la Patinoarul acoperit, administrat de Gospodărire Urbană (strada George Coşbuc, nr. 253, telefon 0326.472.969), dar pierd astfel mişcarea în aer liber. Aici tariful este următorul: pentru adulţi, 10 lei pentru un program de 90 de minute şi 6 lei pentru elevi şi studenţi; ascuţit patine - 9 lei; garderobă - 2 lei. De închirierea patinelor se ocupă aceeaşi firmă care a deschis patinoarul în aer liber, iar tariful este de 9 lei. Programul de la patinoarul acoperit este însă stabilit în funcţie de antrenamentele şi competiţiile sportive desfăşurate aici. El poate fi aflat din timp de pe pagina de Facebook Patinoar Galaţi, unde este afişat săptămânal. Astăzi, seriile de patinatori sunt aşteptate între 14.00 şi 21.30 (din 90 în 90 de minute), iar sâmbătă şi duminică de la 10.00 la 21.30.

Citit 5506 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.