Campanie VL "Tu ştii ce face administratorul tău?" De ce nu vor administratorii să plătească datoriile
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Campanie VL "Tu ştii ce face administratorul tău?" De ce nu vor administratorii să plătească datoriile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sistarea furnizării apei calde, a căldurii sau a apei reci este o consecinţă directă a incompetenţei sau a relei-voinţe afişate de cei care ocupă posturile de administratori ale asociaţiilor de proprietari din Galaţi. Potrivit registrelor Primăriei, nu mai puţin de 63 de asociaţii au probleme grave cu furnizarea utilităţilor. La sfârşitul anului trecut, numai 20 de administratori din cei 63 solicitaseră rebranşarea, luându-şi angajamentul că vor încerca să plătească eşalonat datoriile.
"Îmi exprim mirarea pe această cale că peste 40 de asociaţii din Galaţi nu au fost interesate de rebranşare. Probabil că unul dintre motivele pentru care au vrut să evite o astfel de întâlnire cu oficialii Apaterm este că se temeau de un control ulterior ", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Probleme la calcule

Culmea este că şapte din cele 20 de asociaţii care şi-au trimis reprezentanţii la Apaterm pentru a obţine rebranşarea şi reeşalonarea datoriilor au prezentat acte în care datoriile către societate nu concordau cu cele înscrise în registrele contabile ale societăţii, Astfel, între suma prezentată de administratorul asociaţiei 710 şi cifrele din registrele Apaterm a apărut o diferenţă de 39.000 de lei. La asociaţia 240, diferenţa este de 49.000 de lei, la asociaţia 564, diferenţa este de 156.000 de lei, la asociaţia 554 suma este de 239.000 de lei, la 702 există o diferenţă de 168.000 de lei, la 842 avem 564.000 de lei, în timp ce la 318, asociaţia păstorită de Maria Hoţescu, registrele contabile ale Apaterm arată o diferenţă între datoriile raportate şi cele reale de 445.000 de lei.
"Există două variante în această situaţie. Oamenii respectivi ori şi-au însuşit nişte bani, ori pur şi simplu nu au ştiut meserie. Oricum, niciuna dintre situaţii nu îi scuteşte de responsabilitate", a mai declarat Mihai Costache.

Acuzaţii şi la adresa Apaterm

În urma articolului apărut ieri, mai multe persoane ne-au sesizat erori grave făcute de administratori. Pe de altă parte, există şi acuzaţii privind cealaltă parte a baricadei. Iată ce ne-a transmis un cititor: "Vă scriu în numele tuturor locatarilor de la PS 11. Cred  că avem o problemă cu Apaterm, privind facturile la încălzire. În luna noiembrie am primit factura de plată la încălzire, în valoare de 133,76 lei, deşi consumul în apartament a fost 0 (zero). Defalcat: 69,97 lei - conducte subsol, părţi comune, 48,92 lei - conducte în apartament, părţi comune, 14,88 lei - serviciu calcul ISTA. Total 133,77 lei. Pentru a vedea de ce este o factură aşa de mare la un apartament, am fost la firma - ISTA - a cărei reprezentantă a spus că cheltuielile sunt împărţite conform facturii venite de la Apaterm şi s-ar putea să fie o factură aşa mare pentru că sunt pierderi la subsolul blocului. Încă nu am primit factura pe luna decembrie, dar am înţeles că este şi mai mare. Împreună cu vecinii am hotărât să facem o verificare a subsolului blocului. S-a constatat că nu sunt scurgeri de agent (ţevi sparte sau fisurate), dar lipseau porţiuni mari de izolaţie a conductelor. S-a cumpărat izolaţie şi prin muncă voluntară s-au izolat complet toate conductele. Pe de altă parte, lipseşte exact dispozitivul ce măsoară agentul termic, astfel că nu ştiu cum şi cine a făcut aceste calcule", ne-a scris Dorel Miron.

Citit 3798 ori Ultima modificare Luni, 28 Ianuarie 2013 17:30

20 comentarii

 • postat de tureltan
  Luni, 04 Februarie 2013 14:41
  Lumea trebuie sa stie: Proprietarii de apartamente au aceleasi drepturi si datorii ca intreaga asociatie Legea 114 /1996 devenita Legea 230 Anexa 2 . Te dai pe tine insuti in judecata , daca nu ai o evidenta clara a pagubelor. Suntem vinovati ca nu -am cerut , la timp , informatii scrise, ca nu am initiat adunari generale si nu am controlat. Starea de confuzie si necunoastere a fost intretinuta de Serviciul de Coordonare al Asociatiilor din Primarie , constituit din 20 de salariati , care s-au bucurat de prime , bonusuri etc . , fata a- verifica atestarea administratorilor, raporturile cu proprietarii, tinerea la zi a documentelor de baza: procese verbale, Registre hotarari , rapoarte cenzori etc . Administratorii au zburdat in voie cu banii proprietarilor, ramanand singurii care decideau, aplicau si incasau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de fc
  Joi, 31 Ianuarie 2013 00:25
  mai e puțin...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Marți, 29 Ianuarie 2013 16:32
  Commentarii, comentarii. Interesante de altfel.Suntem obişnuiţi să ne învârtim în jurul cozii. Dacă nu suntem obişnuiţi ne obligă alţii şi noi ca nişte roboţei percutăm imediat. Este timpul să înţelegem nişte lucruri, atât noi consumatorii cât şi furnizorii dar mai ales ai noştri aleşicum ar fi primar, consiliu local, comitet de asociaţie, preşedinte de asociaţie, etc. Nimeni nu este veşnic într-o funcţie aleasă sau numită, sau angajat. baza relaţiilor o reprezintă contractul, CONTRACT ce reprezintă voinţa părţilor. Administratorii sunt ANGAJAŢII ASOCIAŢIEI şi nici o asociaţie nu trebuie să-i ţină dacă sunt incompetenţi, rău voitoiri sau slugarnici ai primăriei. Competenţa şi răspunderea primăriei prin organul de JECMĂNIT consumatorul numit apaterm, calorgal sau altfel, se opreşte la branşamentul scării. Nu trebuie nici o aprobare de la furnizor să mă branşez sau să mă debrenşez. Furnizorul are nevoie doar de o cerere de la cel care doreşte ceea ce el poate să ofere şi un contract în care sunt stabilite voinţele ambelor părţi. Dacă furnizorul este de bună credinţă va investi şi va INDIVIDUALIZA CONSUMUL. Deocamdată, furnizorul vechi şi-a schimbat doar părul, face presiuni asupra consumatorilor să semneze oricum că au ei grijă să infiinţeze comisii de muşamalizare şi îngropare a neînţelegerilor. Realitatea este alta faţă de cea pe care o văd cei de la calorgal şi primărie chear şi de cum o văd unii administratori şi preşedinţi de asociaţii. Consumatori, sunteţi cetăţeni europeni şi aveţi drepturi. Obţineţile. Cereţi contracte individuale, doar aşa plătiţi ceea ce cumpăraţi (consumaţi).
  0
  0
  Raportează
 • postat de constanta
  Marți, 29 Ianuarie 2013 16:11
  domnilor.....sintem inca pe vremea lui Ceausescu..!!! Cu administrator, presedinte de bloc, cenzori ....!!
  In afara nu este asa domnilor !!!!!!Ma intreb , oare cind Romania se va pune pe piciore !!????
  Trebiuesc schimbati TOTI, si sa lase locul tinerilor ,cu studii superioare !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean din afara turmei
  Marți, 29 Ianuarie 2013 15:24
  Pentru cea mai buna transparenta a incasarilor si a cheltuielilor unei Asoc. de proprietari este implementarea unosr softuri care nu necesita nusce' pregatire decit cea de a stii sa butonezi un calculator. Lasati-i si pe cei tineri sa se angajaze nu numai comunisti cu cap patrat sa fie administratori, unii avind si cite doua asociatii cum sunt fosti securisti sau nevestele lor grase, hranite bine de pe vremea bolsevicilor. Sa fie calculatoare in mod obligatoriu in cadrul asociatiilor ceea ce implica un proiect in cadrul primariei pe bani europeni, dar echipa de proiect sa aiba cit mai multi "ginditori" si nu cit mai multe slugi obediente cum sunt peste tot, in institutiile statului. Tinerii capabili sa demareze proiecte dar sa li se si permita, nu cum e dl. director de IT al primariei care are toate cursurile si diplomele posibile, nu i-a scapat nici una, si cumva s-a ocupat de ceva in mod deosebit pt. binele cetateanului, platitor de taxe??? Slugile obediente sa faca loc tinerilor inteligenti si cooperanti, sa-i incurajeze sa-si puna ideile in practica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de EU
  Marți, 29 Ianuarie 2013 13:48
  Sunt si in Galati cateva asociatii care au program IT. , dar ce sa faci cu administratorii trecuti de o varsta care nu stiu ce e ala calculator....
  Eu zic ca dupa o anumita varsta sa mai stea acasa unii , sa lase locul tinerilor ....de aia s-a ajuns aici....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Marți, 29 Ianuarie 2013 12:30
  Se pare ca vinovatii incearca sa dea vina pe popor.
  Lipsa Primariei de-a legifera activitatea si controalele acestor impostori ii face pe unii administratori sau presedinti de bloc niste prosperi oameni de afaceri care taie si spanzura din cauza nemernicilor din Primarie. Pentru administratorii si presedintii de bloc nu exista posibilitatea simpla de-ai verifica sau de-ai pune la punct. Sunt mii de cazuri in care legea este imuna datorita Primariei si birocratia din Primarie. Acestia se cred mai importanti decat Presedintele tarii si cu cat fura mai mult cu atat se cred mai importanti.
  Primaria ar trebui sa informeze populatia despre drepturile ei si sa actioneze prompt cand se constata sau sunt sesizate neregularitati.
  Pe de alta parte, regimul comunist si legile bolsevice dupa 23 de ani inca ne mai fac probleme pe care Primaria ar fi trebuit sa le rezolve de multi ani in urma.
  1. Instalatia de apa rece trebuie refacuta si masurata separat in asa fel incat fiecare cetatean sa fie raspunzator pentru apa rece pe care o consuma precum Gazele sau apa calda.
  2. Factura explicativa a sumei ce revine fiecarui cetatean ar trebui clar si simplu trimisa fiecarui proprietar in parte.
  3 Presedintii, sefii de scara nu ar trebui platiti.
  4. Administratorul blocului trebuie sa fie reconfirmat in functie la sedinta generala a fiecarui bloc, nimeni nu are un loc de munca pe veci.
  5. Situatia financiara trebuie sa fie audita in fiecare an de o firma independenta votata de adunarea generala pentru a se evita conflictul de interese.
  Macar aceste lucruri sa le impuna Primaria si apoi o comisie de-a primariei sa poata opera inspectii inopinante cu drept de reziliere a contractului administratorului sau chiar trimiterea in judecata a aceluia care nu-si indeplineste datoria pentru care este platit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 29 Ianuarie 2013 11:51
  Inca un lucru extrem de important, cand toate celelalte costuri sunt destul de mici (apa rece, curentul pe scara, salariu administrator, presedinte, femeie servici) pe cap de locatar / apartament -- CHELTUIALA CEA MAI MARE O REPREZINTA costul caldurii si a apei calde , intr-o gospadorie --- aici indiferent ca vorbim de cei cu centrala de apartament pe gaz sau cei racordati la Apaterm.

  Apoi banii stransi de un administrator care POATE SA FURE si apoi procesele dureaza cu luni de zile chiar si ani de zile, si la sfarsit NU POTI SA RECUPEREZI NIMIC, atunci este clar ca orice incercare de a "rezolva incalzirea centralizata" este o gogomanie si o minciuna crasa !

  In plus, sa adaugam ca exista la asociatia x, y, z (sa nu dau nume, numar mai exact -sic) datornicul principal din tot blocul este CHIRIASUL PRIMARIEI care are 100 milioane lei datorie, si din cauza acestui unui singur individ, se opreste apa curenta rece la tot blocul !!!
  TRAIM IN AFRICA domnilor !

  Abia asteptam sa dea faliment aceasta GAURA NEAGRA numita APaterm si brusc ei invie mortul.
  VA ASIGUR ca in termen de 5 ani o sa dea faliment chiar si Electrocentrale, trasa de piatra da moara Apaterm sau Calorgal sau cum s-o mai numi.

  NU EXISTA SOCIETATE sa nu ajunga in faliment fara contracte directe cu locatarul !!
  Dar nu se vrea, pentru ca se baga pe gat costurile intregii asociatii de prorietari, astfel incat proprietarii buni-platnici sa plateasca si daunele celor rai-platnici !

  Sa nu mai zic, ca desi am centrala proprie pe gaz si incalzesc atat apartamentul de deasupra cat si cel de dedesupt, apartamente ale vecinilor care au OPRITE ROBINETELE si au calorimetre si care au caldura putina declarata si platita la apaterm, si nu isi platesc nici aceste costuri !!!
  CEI CARE INCALZESC CELELALTE APARTAMENTE ALE APATERM cu propriile noastre apartamente cu centrale de apartament proprii pe gaz CINE NE PLATESTE COSTURILE ???

  Si colac peste pupaza, desi ii incalzim pe toti din jur, brusc ni se taia apa rece, pentru ca aceiasi care isi opresc caloriferele, sau sunt pur si simplu debransati, nu isi platesc nici intretinerea si datoriile !

  Traim intr-o mocirla domnilor.

  SINGURA SANSA ca un administrator de bloc sa nu mai fure, este sa NU AIBA CEEA CE SA MAI FURE !
  Daca nu ar exista DELOC notiunea de Apaterm, Calorgal atunci brusc banii care ar fi pe mana administratorilor de blocuri ar fi sume MULT MAI MICI si mai usor de urmarit, si nu ar mai putea sa fure nimeni !!!

  Dar de ce eu care platesc apa rece, vine administratora si plateste datorii la Apaterm si raman fara apa rece, si nu poti folosi nici WC si traim cica in oras Galati in mileniul III mai rau ca bunicul din inima Moldovei de la cucuietii din deal !!!!

  Am ajuns o mocirla datorita aceste falimentare si idiotenii numite Apaterm si a idiotilor de conducatori care toaca bugetul orasului cu nonsalanta, inventand tot felul de iertari de datorii la Apaterm bagate pe gat celor care sunt cinstiti si buni-platnici !
  Si aceste iertari de datorii sunt doar la Apaterm (adica ajung in buzunarele celor care au furat, sau executorilor de acum) dar NICIODATA NU AU IERTAT DE DATORII Asociatiile de proprietari care sunt incarcate cu legi proaste, si supuse unor presiuni enorme : SA FACA ROST DE BANI de la cei care nu vor sa platesca !

  Nu au decat sa traga conducte pe casa scarii cu agent termic si sa puna robinet la usa fiecaruia client Apaterm, altfel nu face decat sa nu avem nici apa rece la WC ! Secolul 21, Uniunea Europeana din mocirla numita Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stan
  Marți, 29 Ianuarie 2013 11:50
  Inca un lucru extrem de important, cand toate celelalte costuri sunt destul de mici (apa rece, curentul pe scara, salariu administrator, presedinte, femeie servici) pe cap de locatar / apartament -- CHELTUIALA CEA MAI MARE O REPREZINTA costul caldurii si a apei calde , intr-o gospadorie --- aici indiferent ca vorbim de cei cu centrala de apartament pe gaz sau cei racordati la Apaterm.

  Apoi banii stransi de un administrator care POATE SA FURE si apoi procesele dureaza cu luni de zile chiar si ani de zile, si la sfarsit NU POTI SA RECUPEREZI NIMIC, atunci este clar ca orice incercare de a "rezolva incalzirea centralizata" este o gogomanie si o minciuna crasa !

  In plus, sa adaugam ca exista la asociatia x, y, z (sa nu dau nume, numar mai exact -sic) datornicul principal din tot blocul este CHIRIASUL PRIMARIEI care are 100 milioane lei datorie, si din cauza acestui unui singur individ, se opreste apa curenta rece la tot blocul !!!
  TRAIM IN AFRICA domnilor !

  Abia asteptam sa dea faliment aceasta GAURA NEAGRA numita APaterm si brusc ei invie mortul.
  VA ASIGUR ca in termen de 5 ani o sa dea faliment chiar si Electrocentrale, trasa de piatra da moara Apaterm sau Calorgal sau cum s-o mai numi.

  NU EXISTA SOCIETATE sa nu ajunga in faliment fara contracte directe cu locatarul !!
  Dar nu se vrea, pentru ca se baga pe gat costurile intregii asociatii de prorietari, astfel incat proprietarii buni-platnici sa plateasca si daunele celor rai-platnici !

  Sa nu mai zic, ca desi am centrala proprie pe gaz si incalzesc atat apartamentul de deasupra cat si cel de dedesupt, apartamente ale vecinilor care au OPRITE ROBINETELE si au calorimetre si care au caldura putina declarata si platita la apaterm, si nu isi platesc nici aceste costuri !!!
  CEI CARE INCALZESC CELELALTE APARTAMENTE ALE APATERM cu propriile noastre apartamente cu centrale de apartament proprii pe gaz CINE NE PLATESTE COSTURILE ???

  Si colac peste pupaza, desi ii incalzim pe toti din jur, brusc ni se taia apa rece, pentru ca aceiasi care isi opresc caloriferele, sau sunt pur si simplu debransati, nu isi platesc nici intretinerea si datoriile !

  Traim intr-o mocirla domnilor.

  SINGURA SANSA ca un administrator de bloc sa nu mai fure, este sa NU AIBA CEEA CE SA MAI FURE !
  Daca nu ar exista DELOC notiunea de Apaterm, Calorgal atunci brusc banii care ar fi pe mana administratorilor de blocuri ar fi sume MULT MAI MICI si mai usor de urmarit, si nu ar mai putea sa fure nimeni !!!

  Dar de ce eu care platesc apa rece, vine administratora si plateste datorii la Apaterm si raman fara apa rece, si nu poti folosi nici WC si traim cica in oras Galati in mileniul III mai rau ca bunicul din inima Moldovei de la cucuietii din deal !!!!

  Am ajuns o mocirla datorita aceste falimentare si idiotenii numite Apaterm si a idiotilor de conducatori care toaca bugetul orasului cu nonsalanta, inventand tot felul de iertari de datorii la Apaterm bagate pe gat celor care sunt cinstiti si buni-platnici !
  Si aceste iertari de datorii sunt doar la Apaterm (adica ajung in buzunarele celor care au furat, sau executorilor de acum) dar NICIODATA NU AU IERTAT DE DATORII Asociatiile de proprietari care sunt incarcate cu legi proaste, si supuse unor presiuni enorme : SA FACA ROST DE BANI de la cei care nu vor sa platesca !

  Nu au decat sa traga conducte pe casa scarii cu agent termic si sa puna robinet la usa fiecaruia client Apaterm, altfel nu face decat sa nu avem nici apa rece la WC ! Secolul 21, Uniunea Europeana din mocirla numita Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Proprietar
  Marți, 29 Ianuarie 2013 11:41
  Hai sa facem un calcul:
  Daca lunar pe fiecare apartament se calculeaza in medie cca 100 lei cheltuieli la intretinere (fara caldura) * 19 apt/scara (pt blocurile cu 4 etaje - la celelate pot diferi)*3 scari (media nr. de scari la blocuri) => 5700 lei/luna/bloc
  Daca asociatia are 10 blocuri => 57.000 lei/luna/asociatie*12 luni=684.000 lei/an/asociatie.
  Adaugam si un calcul aproximativ al cheltuielilor cu caldura. Plecam de la ipoteza gradul de racordare la sistemul centralizat este de cca 50%, cheltuielile cu caldura sunt de cca 200 lei/luna/apartament iar numarul de luni de furnizare este de 4 => 19 apt * 3 scari * 10 blocuri * 200 lei * 4 luni * 50% = 228.000 lei/asociatie/an
  In consecinta in medie o asociatie de proprietari gesioneaza cca 912.000 lei (684.000 lei + 228.000 lei).
  Fratilor....e vorba de aproape un milion lei noi, sau 250.000 euro - bani pe care ii administreaza cativa gestionari cu studii precare si, culmea, cu patalama de la Primarie. Nu-i verifica nimeni, cenzorii sunt alesi de prin asociatie fara sa aiba cunostinte de specialitate, nu se contracteaza verificari periodice cu experti contabili decat cand e prea tarziu.
  Calculul este minimal, iar sumele reale sunt mult mai mari.
  Dar daca proprietarii nu se trezesc, altii de ce ar face-o?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stan
  Marți, 29 Ianuarie 2013 11:29
  Apaterm este falimentara de pe timpul lui ceausescu !

  cat timp toata lumea fura caldura, si nu platesc decat 60% maxim 70% din locatari, nu are cum sa nu se ajunga la faliment !

  Si Calorgal tot in faliment o sa ajunga, garantat 100%. Cu toate ajutoarele de stat, sunt o gramda de locatari care nu vor sa isi plateasca intretinerea. Fara conducte invididuale si fara contracte individuale ORICE FIRMA DE TERMOFICARE DA FALIMENT !

  Costurile sunt foarte mari, facturile pe masura, si promisiuni si vorbe din partea locatarilor intotdeauna NULE.

  Din cauza acestei aberatii de Apaterm, si acestui sistem comunist falimentar, sunt o gramda de asociatii care LI SE TAIE APA RECE si celor buni-platnici cu centrala, pentru ca sunt datorii la caldura, din partea celorlalti locatari !!!

  Si traim fara apa rece ca idotii, noi astia fara nici-o datorie la intretinere, pentru ca exista aceasta Apaterm care dadea caldura in continuare la asociatiile cu datorii pe promisiuni scrise pe hartie (asa zise re-esalonari ale datoriilor !).

  Obligau sa promita presedintii de asociatii ca vor plati ! DAR CUM POTI CA PRESEDINTE DE ASOCIATIE sa silesti un locatar sa plateasca ??? Nu poti !
  A lasa greul la Asociatia de Proprietari / Locatari dar sa vrei sa incasezi banii este EGAL CU FALIMENTUL !

  Pana cand nu se va face bransare separata, precum exista la gaze, la curent electric, la cablu tv, internet si telefonie fixa, cu contract individual NU EXISTA DECAT FALIMENT.
  Restul sunt prostii care se tot zic de 20 de ani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean din afara turmei
  Marți, 29 Ianuarie 2013 10:50
  Nu stiu ce face administratorul meu pt. ca nimeni nu se implica in a-l intreba, a cere contractele sau statul de plata pt. salariile jusristului, contabilei, presedintelui, femeia de serviciu - care spala numai o data pe saptamina scara blocului ca, zice administratorul asociatiei, are prea multe scari (incredibili ce nesimtire, omul se spala tot asa, odata pe saptamina? l-am intrebat). Platim multi angajati, nu exista comitet de bloc, nu se fac sedinte, nimeni nu verifica. S-au instalat si nu poti sa-i mai desprinzi deoarece trebuie oraganizata adunarea generala si sa se voteze, ceea ce nu se va mai face in veci caci oamenilor nu le mai pasa iar unul, doi sau trei nu au nici o putere. Nu au fost in stare sa faca un statut al asociatiei ca lumea, care trebuie gindit, nu negociaza contractele cu furnizorii. Au venit la un moment dat unii de la gaze care, zica-se ca au verificat in ap. Nu am stiut, nu eram acasa si m-am trezit ca am platit, ca era trecut pe o lista numele meu si al ap. dar aceste date erau pur si simplu luate din lista de plata, caci in dreptul numelui era trecut un nr. de carte de identitate fictiv. Asta se intimpla la Asoc. 183 din Mazepa 2. Administratorul nu se implica deloc in a administra partile comune ale proprietarilor, asteapta sa i se faca sesizari dar el are aceasta obligatie, tot el trebuie sa verifice daca sunt in regula conductele, spatiile comune, etc. Sunt spatii ocupate pe scara (scara are doua intrari) abuziv de catre unii unde-si depoziteaza diferite materiale de constructii - pur si simplu si-au facut magazie in spatiul unde e conducta de gaze cu contoarul aferent iar cei de la gaze nu iau nici o masura, mai ales ca trebuie sa verifice lunar. I s-a adus la cunostinta administratorului si acesta nu a luat nici o masura si nici acel presedinte pe care chiar l-am intrebat care e rolul lui in aceasta asociatie si omul se supara si chiar se enerveaza. Majoritatea cetatenilor nu stiu sa-si apere drepturile. Este de asemenea un spatiu in afara scarii destinat femeii de serviciu, care este la fel, ocupat de o locatara de la parter ce si-a facut camara pt. care nu plateste si care, mai aduna si de prin gunoaie si depoziteaza acolo dar si la subsolul blocului. Sesizari s-au facut de catre locatari, in mod direct, la primarie, la politie. In afara faptului ca i se atrage atentie sa nu mai faca asa ceva, in rest nu se mai ia absolut nici o masura. Chiar si in scara unde este asociatia, spatiul destinat uscatorului este ocupat de asociatie si mai exista un spatiu inchis pe scara respective, unde este tot un fel de magazie. Ce sa mai spunem de locul unde sunt pubelele de gunoi in care mizeria abunda dar si mirosurile, in acelasi timp. Cam asta se intimpla in secolul XI din cauza incompetentei, a lipsei de educatie si de responsabilitate, intr-un cuvint NESIMTIRE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean din afara turmei
  Marți, 29 Ianuarie 2013 10:48
  Exista softuri pt. asociatiile de proprietari care ar putea scuti locatarii de multe inconveniente, si care ar putea arata exact calculul lunar al intretinerii. Ce fel de cursuri au facut acesti administratori de bloc? Risul lumii, ei nu se descurca cu un calculator, habar nu au, dar in schimb au diploma de la acele cursuri de doi lei. Sunt tineri someri care nu pot ocupa un post de administrator si care s-ar descurca de o mie de ori mai bine decit administratorii actuali cu ideile lor tinute la naftalina. http://www.aviziero.ro linkul unui soft mult prea interesant pt. asociatiile din Galati, acest oras rosu cum a fost denumit cindva si in care se misca atit de greu lucrurile. AVIZIERO (aviziero.ro) acest program nu implica costuri mari pt. o asociatie dar pe cine sa convingi tu, un proprietar care ai dreptul sa stii ce platesti, ai dreptul sa verifici contul bancar al asoc. de proprietari, etc.? Mass-media, presa ar trebui sa ne ajute in acest sens. Acest soft a fost implementat in citeva orase din tara dar galatenii poate ca nici nu au auzit de asa ceva. Multi se pling ca nu-s multumiti de administratori dar se informeaza, se implica cu adevarat, fac ceva pt. comunitate sau asteapta sa faca altii pt. ei? In ceea ce ma priveste am facut diferite sesizari la primarie prin intermediul internetului, dar trebuie ca majoritatea cetatenilor sa se implice si asta doar pt. binele lor. Cetatenii se pot informa accesind acest w w w .aviziero.ro/cat-costa si decizia le apartine in totalitate si asta numai daca vor cu adevarat o transparenta a cheltuielilor din cadrul asociatiilor de proprietari. Solutii sunt destule dar trebuie sa le cauti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean din afara turmei
  Marți, 29 Ianuarie 2013 10:45
  Exista softuri pt. asociatiile de proprietari care ar putea scuti locatarii de multe inconveniente, si care ar putea arata exact calculul lunar al intretinerii. Ce fel de cursuri au facut acesti administratori de bloc? Risul lumii, ei nu se descurca cu un calculator, habar nu au, dar in schimb au diploma de la acele cursuri de doi lei. Sunt tineri someri care nu pot ocupa un post de administrator si care s-ar descurca de o mie de ori mai bine decit administratorii actuali cu ideile lor tinute la naftalina. http://www.aviziero.ro linkul unui soft mult prea interesant pt. asociatiile din Galati, acest oras rosu cum a fost denumit cindva si in care se misca atit de greu lucrurile. AVIZIERO (aviziero.ro) acest program nu implica costuri mari pt. o asociatie dar pe cine sa convingi tu, un proprietar care ai dreptul sa stii ce platesti, ai dreptul sa verifici contul bancar al asoc. de proprietari, etc.? Mass-media, presa ar trebui sa ne ajute in acest sens. Acest soft a fost implementat in citeva orase din tara dar galatenii poate ca nici nu au auzit de asa ceva. Multi se pling ca nu-s multumiti de administratori dar se informeaza, se implica cu adevarat, fac ceva pt. comunitate sau asteapta sa faca altii pt. ei? In ceea ce ma priveste am facut diferite sesizari la primarie prin intermediul internetului, dar trebuie ca majoritatea cetatenilor sa se implice si asta doar pt. binele lor. Cetatenii se pot informa accesind acest link w w w.aviziero.ro/cat-costa si decizia le apartine in totalitate si asta numai daca vor cu adevarat o transparenta a cheltuielilor din cadrul asociatiilor de proprietari. Solutii sunt destule dar trebuie sa le cauti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Marți, 29 Ianuarie 2013 10:25
  Administratorul asociaţiei 765 trăieşte bine. Are stampila asociaţiei, taie şi spânzură. Aranjamente cu firma de repartitoare. Îi trebuie ceva bani umflă cheltuielile administrative pribabil valoarea unor facturi, soluţii se găsesc. Trăim într-o anormalitate de prea mult timp ca să nu pară ceva normal, firesc. Administratori care nu -şi fac treaba pentru care au fost angajaţi. Tupeişti. Cum poate explica un administrator că pot exista diferenţe aşa de mari la consumul de apă caldă, rece, căldură pentru apartamente similare, în acelaşi condominiu, cu acelaşi număr de persoane în apartament? Eu cred că este rea voinţă şi interes propriu. În aceste situaţii, de anormală normalitate comsumatorul care doreşte corectitudine se revoltă. Cei care au centrale de apartament nu au altă soluţie decât să nu mai plătească. N-are decât să vină APATERM-ul ăsta nou să le taie căldura. Ceilalţi care vor să rămâna la sistemul centralizat să negocieze cu foarte mare atenţie condiţiile contractuale. Acea convenţie nu este decât o abureală, un fel de angajament de plată, un fel de a spune- nu este aşa că tu plăteşti tot ce-ţi trec eu în factură?. Administratorii să uite de comisioanele luate de la firmele de repartitoare şi să rupă relaţiile păguboase pantru consumator. Administratorii să nu uite că sunt angajaţii asociatiei dar nici membrii asociaţiei să nu-i mai plătească pe administratorii care nu le apără interesele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CD
  Marți, 29 Ianuarie 2013 09:30
  D-na Popescu Valeria - mai usor cu "publicitatea" - riscati o plangere la Comisia de disciplina!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Flavia
  Marți, 29 Ianuarie 2013 08:38
  Solutia este ca fiecare furnizor de utilitati, sa incheie contracte individuale, asa cum se intampla si in alte orase. Ceea ce vrea sa faca acum Calorgalul, altii au implementat demult si treaba merge bine. Chiar si cei care au apometre in apartament platesc factura individual pentru apa. In felul acesta n-ai nevoie de administrator,presedinte ,etc.Seful de scara se ocupa de factura de iluminat,de strans citirile la apometre pe care le duce apoi societatii de furnizare pentru calculul facturii individuale. Pentru femeia de serviciu, scara are un grafic anual al apartamentelor, si fiecare apartament plateste suma care-i revine la data la care-i vine randul. Astfel, fiecare consumator isi plateste facturile si doarme linistit,stiind ca banii lui s-au dus acolo unde este normal. Ce ne trebuie presedinte,administrator,cenzori,etc,pe banii nostri si ne mai si trezim intr-un final, ca n-au avut niciun chef sa-si faca treaba pentru care i-am platit? In felul acesta societatile furnizoare pot sa-i actioneze in judecata pe cei rau-platnici (vezi chiriasii primariei) la momentul oportun, nu dupa ce strang datorii de un miliard.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vio
  Marți, 29 Ianuarie 2013 07:27
  administratorii sunt mana in mana cu presedintele de bloc cu cenzorii cu sefii de scari si cu ceilalti din structuri bine inchegate in ale furaciunilor pe spatele poulatiei prostite
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPESCU
  Marți, 29 Ianuarie 2013 07:20
  Contabil autorizat, membru CECCAR filiala Galati din anul 2001 ofer servicii ca cenzor pentru
  Asociatiile de proprietari.Telefon 0746/099 109 Popescu Valeria
  0
  0
  Raportează
 • postat de ISTA = O hotie pe fata ( 6-7 lei de apartament cititul unui contor de caldura )
  Marți, 29 Ianuarie 2013 01:01
  Suma caldurii pt tevile care-ti trec prin apartament vrei nu vrei + pierderile la subsol + caldura pe casa scarii + caldura data de caloriferele incalzite de Apaterm din apartamente = Factura de plata . La PS12 , Tig I , Sc 1 , exista o situatie din care nimeni nu intelege o iota din calculele facute de ISTA . Si asta din cauza ca exista mari diferente la plata facturii pt caldura , in situatii absolut identice : 1) La ap. cu 4 camere si acelasi tip de incalzire (centrala) ,la ap . de la et. 1 plateste 112 lei, la et 2 plateste 27 lei , la et 3 plateste 97 lei . Intelegeti ceva ? Mentionez ca apartamentele sunt identice ca suprafata , nr de camere si tevi care trec prin proprietatea fiecaruia . De unde or fi aparand aceste diferente ? 2) Pe tronsonul cu trei camere este aceasi situatie inexplicabila : et 1 plateste 56 lei , et 2 plateste 56-57 lei , et 3 plateste 55-56 lei , et 4 plateste 15 lei ?!? Mentionez ca si aceste apartamente au acelasi tip de incalzire (centrala) , aceasi suprafata , acelasi nr de camere si aceleasi tevi care tranziteaza apartamentele ! Au incercat unii locatari sa gaseasca o motivatie la aceste diferente , prin faptul ca unii si-au izolat tevile . Explicatia insa nu tine din cauza ca sunt persoane care tot platesc mult , cu toate ca si-au izolat tevile . Locatarii nu doresc sa plateasca caldura pana nu se lamureste treaba . S-a facut o sesizare si asteptam sa-si faca ordine ISTA in ograda proprie ! Dar intre timp , colac peste pupaza a mai venit o factura pe care n-o platim , ca n-am platit-o nici pe prima . Si uite asa ramanem cu intarzieri la plata facturii de intretinere iar ISTA in loc sa ne ajute mai mult ne incurca si ne creaza neintelegeri ! Ca sa nu mai spunem ca isi dau din buzunarele noastre 6-7 lei de apartament ca sa citeasca un aparat care inregistreza caldura la subsol . O scara de bloc plateste deci in jur de 100 ron fara TVA pentru o magnifica citire ! Asta afacere nene ! Cine o fi in spatele acestei ISPA ? Eu le-as transmite ca daca nu-si fac treaba bine ,,,nimeni nu-i de neinlocuit si ...nimeni n-o sa planga dupa ei !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.