Disperarea unor victime ale rău-platnicilor: "De ce nu avem apă dacă am plătit-o?"

Disperarea unor victime ale rău-platnicilor: "De ce nu avem apă dacă am plătit-o?"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Mă numesc Aurel B. şi locuiesc într-un bloc de locuinţe de patru etaje arondat Asociaţiei de locatari 768 din cartier Micro 14 (I. C. Frimu). De  mai bine de două săptămâni, S. C. Apă Canal a stopat total furnizarea apei reci la scara 2 a blocului L 6, din cauza datoriilor. Cifra totală a datoriilor tuturor locatarilor din această scară se duce undeva către 9.000 de lei, fără penalităţi. Eu personal sunt cu plăţile la zi, iar cele mai mari datorii le au patru familii, care au de plătit sume între 1.500 şi 3.000 de lei. Iată întrebarea care mă chinuieşte de când ni s-a sistat apa: Este normal ca eu sa fiu pus în acelaşi rând cu alţii care n-au trecut pe la asociaţie de ani ca să achite ce-au consumat? Sunt plătitor de taxe şi nu am subvenţie la căldură, achit totul cash şi la timp, însă trebuie să spăl rufele la neamuri şi duşul de rigoare să-l fac la serviciu. Pentru că mă întorc acasă în condiţii de iarnă, dacă mă îmbolnăvesc nu beneficiez nici de concediu medical. Sunt condamnat să suport astea doar pentru că sunt la zi cu toate plăţile? Care a fost raţionamentul când s-a hotărât sistarea apei la această scară? Am colegi de serviciu care aparţin de asociaţii cu datorii mult mai mari, dar lor nu li s-a oprit apa!

"Sunt convins că voi fi batjocorit în continuare"

Mi-ar place să primesc răspuns la sesizarea mea şi să văd că o autoritate a statului încearcă să facă dreptate pentru oamenii care muncesc. Dar sunt convins că voi fi batjocorit în continuare. Şmecherii cu limuzine de lux la scară, care iau prânzul şi cina la restaurant, vor avea în continuare subvenţie la căldură. Iar eu voi rămâne veşnicul plătitor de taxe şi impozite condamnat la mizerie şi pedepsit să ajut asistaţii sociali să supravieţuiască lenevind cu o ţigară de 0,7 lei în colţul gurii, fără să muncească. Eu voi trudi în continuare zi de zi, ieşind pe uşa în fiecare dimineaţă la ora 5.15 şi când mă întorc acasă, după 10 ore de muncă, voi avea parte de fericirea de a inhala mirosul pestilenţial de closet suprasaturat de urină şi materie fecală fermentată în closetul din baia personală din apartamentul comunist de 50 de metri pătraţi. Îmi voi spăla în continuare vasele cu apa cursă dintr-o sticlă întoarsă invers, lipită de dulapul suspendat, cu dopul parţial deşurubat. Apoi îmi va creşte adrenalina încercând să mă spăl pe dinţi şi să mă bărbieresc cu apa plată de la supermarket. Oameni buni, în ce ţară trăim? Alo, Primăria, autorităţi! E normal ca oamenii corecţi din ţara asta să nu se bucure de niciun confort, de nicio facilitate, în timp ce „şmecherii” stau bine mersi şi sunt încurajaţi pe toate părţile să nu-şi plătească dările? Cine mai apără drepturile oamenilor corecţi, în România?”, ne scrie disperat unul dintre cititorii noştri.

Preşedintele asociaţiei este aşteptat la Apa-Canal

Iată ce răspuns am primit de la SC Apă-Canal, prin intermediul purtătorului de cuvânt Cornelia Arnăutu: „Restanţele Asociaţiei 768 sunt foarte mari, depăşesc 500.000 de lei. Pentru a primi iar apă, preşedintele de asociaţie trebuie să facă o solicitare scrisă la noi şi o reeşalonare a debitelor restante, dar şi să achite 30 la sută din suma datorată. La scările care au datorii mai mici, locatarii vor primi apă după program. Dar preşedintele de asociaţie trebuie să vină la noi, altfel nu avem cum soluţiona problema”. Aceasta mai spune că legislaţia actuală nu mai permite branşamente individuale la apă curentă.

Citit 7104 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.