De la începutul actualului sezon rece, în Galaţi au fost semnalate zece cazuri de gripă

De la începutul actualului sezon rece, în Galaţi au fost semnalate zece cazuri de gripă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul gălăţenilor cu infecţii respiratorii acute care au apelat la medicii de familie în săptămâna 11 – 17 februarie a.c. a crescut cu aproximativ 10 la sută faţă de săptămâna precedentă. Astfel, s-au înregistrat 2.384 de noi cazuri de viroze respiratorii. 71 dintre pacienţi au avut nevoie de spitalizare. Categoria de vârstă cea mai afectată a fost 5 – 14 ani, cu 839 de îmbolnăviri.

Şi numărul pacienţilor cu pneumonie a crescut cu 20 de procente, de la o săptămână la alta, fiind semnalate 412 noi cazuri. Au fost internate 151 de persoane. Categoria de vârstă cea mai afectată a fost 2 – 4 ani.

Patru cazuri noi

În urma probelor trimise la Institutul Cantacuzino, au mai fost diagnosticate patru noi cazuri de gripă. „Este vorba despre virusul AH1. Pacienţii sunt acum în afara oricărui pericol, ei urmând tratamentul adecvat la domiciliu. De la începutul actualului sezon rece, în Galaţi au fost semnalate zece cazuri de îmbolnăviri de gripă. Recomand tuturor cetăţenilor să se îmbrace adecvat în funcţie de temperaturile de afară, să aibă o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete şi să evite, pe cât posibil, aglomeraţiile”, a explicat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Citit 936 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.