În opinia colecţionarului Costel Gheorghiu, Poliţia poate încă găsi gardul Casei Mantu

În opinia colecţionarului Costel Gheorghiu, Poliţia poate încă găsi gardul Casei Mantu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 Proprietarul trebuie să asigure paza clădirii de patrimoniu, spune gălăţeanul


Nota noastră despre dispariţia gardului Casei Mantu nu a mai reluat întreaga poveste a proceselor casei memoriale pe care oraşul a pierdut-o, despre care s-a scris în repetate rânduri. Cum am primit însă precizări de la un cunoscut colecţionar gălăţean, Costel Gheorghiu, care are întotdeauna intervenţii salutare atunci când patrimoniul cultural gălăţean este pus în pericol, le publicăm: „Numai casa în care locuia [Nicolae Mantu] a fost cedată de [nepoata sa] Tecla Corvisianu familiei Broască-Budescu [actualii proprietari], nu şi cea de alături. Casa de alături, împreună cu alte proprietăţi şi drepturi litigioase revenind Teclei din partea bunicilor, părinţilor şi fraţilor mamei ei, au fost revendicate ulterior decesului Teclei de familia Broască-Budescu exclusiv pe baza unui testament adiţional, pe care Tecla l-a semnat în paralel cu actele cedării casei în care locuia ea. În momentul de faţă, casa Mantu-Corvissianu este proprietatea deplină a familiei Broască-Budescu şi, ca oricărui proprietar de bună credinţă, îi revine întreaga obligaţie de a asigura paza şi protecţia avutului său.” De asemenea, colecţionarul ne scrie: „Dacă se intervine repede, poliţiştii Secţiei 1 pot găsi piesele de gard furate la unul din centrele de colectare din zonă.”
Dl Gheorghiu ne asigură că astfel a rezolvat personal o situaţie similară, când a intervenit pentru protecţia altei case din zonă.

Citit 1840 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 16:45

1 comentariu

 • postat de Bull Terrier
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 05:14
  Avem o multime de artisti talentati care nu sunt promovati. Doar UAP mai ofera o sansa, ca muzeul de arta a ajuns sa expuna turcisme. Casa Mantu a fost pierduta pentru oras. Haideti sa ne intoarcem cu fata catre prezent si sa dam o mana de ajutor artistilor care sunt acum in viata, care creeaza opere minunate dar expun in conditii greu de imaginat.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.