Atenţie la vânzători! Micile ciupeli pot dăuna grav buzunarului

Atenţie la vânzători! Micile ciupeli pot dăuna grav buzunarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cazul în care consideraţi că aţi fost nedreptăţiţi, adresaţi-vă oamenilor legii


O acţiune aparent banală poate avea consecinţe relativ grave asupra buzunarului. Un cititor al "Vieţii libere" ne-a povestit pe larg modul în care o vânzătoare din Piaţa Centrală a încercat să-l înşele la cântar. Întâmplarea s-a petrecut în momentul în care omul a încercat să cumpere carne de la un cunoscut producător local. "I-am arătat vânzătoarei o bucată de costiţă pe care o vreau. Dumneaei a pus hârtia pe cântar, costiţa pe hârtie, fără să învelească marfa, iar sub hârtie un sul de vreo opt centimetri. Cred că era un fişic din acela de monezi de 50 de bani că nu se vedea în interiorul lui. Aruncându-mi ochii din întâmplare pe cântar, am observat manevra vânzătoarei şi am întrebat-o ce face. Ea a început să se piardă şi a palmat cu mâna stângă greutatea de pe cântar, după care nu mi-a mai vândut nici carnea", a explicat Florin Damian.
Culmea este că aventura omului nu s-a oprit aici. După păţania respectivă, el a încercat să cumpere carne din halele centrale. "Intru şi îi cer doamnei vânzătoare o bucată de costiţă, în timpul acesta povestindu-i despre colegele ei care-i fură pe oameni la cântar. După ce am plătit costiţa, am cerut bonul de casă. Atunci, ea mi-a mai cântărit o dată marfa şi, surpriză, face şi ea la fel cu fişicul cu greutăţi pe cântar. Atunci i-am cerut costiţa şi bonul să merg la poliţie, dar nici în ruptul capului nu a vrut să-mi mai dea marfa, ascunzând greutatea undeva sub cântar. A început să-şi ceară scuze, să mă roage să nu mai ţip, că a greşit, că a ieşit lipsă la inventar şi că trebuie să-şi acopere gaura, că o las fără serviciu şi aşa mai departe. Văzând că nu am probe şi nici un martor, m-am lăsat păgubaş", a mai povestit Florin Damian.
Având în vedere că omul nu a făcut nicio plângere în acest caz, oamenii legii nu prea au ce face. Conform oficialilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, acest caz este mai degrabă de competenţa Poliţiei. "Noi vom demara în următoarele zile o amplă acţiune de verificare a tuturor celor care desfac produse din carne. Pe de altă parte, acesta este un caz clar de înşelăciune", a spus directorul OJPC Galaţi, Carmen Tudor. Conform Codului Penal, în cazul în care această infracţiune se poate proba, o vânzătoare ce foloseşte astfel de practici este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi 12 ani.

Citit 2068 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 17:34

6 comentarii

 • postat de un trecator
  Vineri, 12 Aprilie 2013 18:18
  DANA SRL face evaziune sub NASUL tuturor factorilor de control,daca vrei BF ai sa vezi ca vanzatoarele nici nu stiu 'cu ce se maninca"
  0
  0
  Raportează
 • postat de xxxx
  Joi, 11 Aprilie 2013 15:33
  cineva sa verifice si cele 2 magazine de la PI si P2 din centru str domneasca cum se comporta unele vinzatoare
  0
  0
  Raportează
 • postat de domnul domn
  Joi, 11 Aprilie 2013 15:17
  sa fiti sanatosi ca in piata centrala daca ai de facut o reclamatie nu ai cui, politistii din piata centrala nu sint de gasit ,ca trebue sa primeasca PARNOSA .......
  0
  0
  Raportează
 • postat de pus
  Joi, 11 Aprilie 2013 13:47
  Maria, tu nici nu stii sa scrii... Vanzatoarea te-a mirosit cumva, si-a dat seama ca are o clienta analfabeta, a incercat si reusit sa te "arda".
  In halul asta scrii, femeie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Joi, 11 Aprilie 2013 12:15
  ieri la o cosingnatie langa covrigaria dana in 20 am cumparat o jumatate de kg de dero si vanzatoarea mia cantarit in spate fara sa vad eu la geam, mi sa parut mie ca e ceva in neregula si am intrebato daca acolo am jumate de kg si ia spus ca da ,gresealamea ca nu am cerut bon ca asa nuti da nimeni la o cosignatie ,cand am ajuns acasa am constatat ca aveam 400 g in loc de 500 asa ca aveti mare grija de unde cumparati si sa cereti bonu
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetateanu
  Joi, 11 Aprilie 2013 10:53
  la fel procedeaza si vanzatoarele de la toneta cu peste din micro 14:
  - nu dau bon pt marfa vanduta
  - cantarul e f sus, asa ca nu vezi daca mai pune si altceva pe el
  - pestele are eticheta cu cls de prospetime A, dar ai surpriza ca jumatate din el sa fie putred
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.