Atenţie la vânzători! Micile ciupeli pot dăuna grav buzunarului

Atenţie la vânzători! Micile ciupeli pot dăuna grav buzunarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cazul în care consideraţi că aţi fost nedreptăţiţi, adresaţi-vă oamenilor legii


O acţiune aparent banală poate avea consecinţe relativ grave asupra buzunarului. Un cititor al "Vieţii libere" ne-a povestit pe larg modul în care o vânzătoare din Piaţa Centrală a încercat să-l înşele la cântar. Întâmplarea s-a petrecut în momentul în care omul a încercat să cumpere carne de la un cunoscut producător local. "I-am arătat vânzătoarei o bucată de costiţă pe care o vreau. Dumneaei a pus hârtia pe cântar, costiţa pe hârtie, fără să învelească marfa, iar sub hârtie un sul de vreo opt centimetri. Cred că era un fişic din acela de monezi de 50 de bani că nu se vedea în interiorul lui. Aruncându-mi ochii din întâmplare pe cântar, am observat manevra vânzătoarei şi am întrebat-o ce face. Ea a început să se piardă şi a palmat cu mâna stângă greutatea de pe cântar, după care nu mi-a mai vândut nici carnea", a explicat Florin Damian.

Culmea este că aventura omului nu s-a oprit aici. După păţania respectivă, el a încercat să cumpere carne din halele centrale. "Intru şi îi cer doamnei vânzătoare o bucată de costiţă, în timpul acesta povestindu-i despre colegele ei care-i fură pe oameni la cântar. După ce am plătit costiţa, am cerut bonul de casă. Atunci, ea mi-a mai cântărit o dată marfa şi, surpriză, face şi ea la fel cu fişicul cu greutăţi pe cântar. Atunci i-am cerut costiţa şi bonul să merg la poliţie, dar nici în ruptul capului nu a vrut să-mi mai dea marfa, ascunzând greutatea undeva sub cântar. A început să-şi ceară scuze, să mă roage să nu mai ţip, că a greşit, că a ieşit lipsă la inventar şi că trebuie să-şi acopere gaura, că o las fără serviciu şi aşa mai departe. Văzând că nu am probe şi nici un martor, m-am lăsat păgubaş", a mai povestit Florin Damian.

Având în vedere că omul nu a făcut nicio plângere în acest caz, oamenii legii nu prea au ce face. Conform oficialilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, acest caz este mai degrabă de competenţa Poliţiei. "Noi vom demara în următoarele zile o amplă acţiune de verificare a tuturor celor care desfac produse din carne. Pe de altă parte, acesta este un caz clar de înşelăciune", a spus directorul OJPC Galaţi, Carmen Tudor. Conform Codului Penal, în cazul în care această infracţiune se poate proba, o vânzătoare ce foloseşte astfel de practici este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi 12 ani.

Citit 2166 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.