Consultaţii stomatologice fără bani la 33 de cabinete din Galaţi

Consultaţii stomatologice fără bani la 33 de cabinete din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu luna aprilie, până la finalul anului, gălăţenii pot beneficia de consultaţii stomatologice gratuite, în cadrul campaniei naţionale ”Zâmbeşte România”. 33 de cabinete stomatologice din Galaţi s-au alăturat iniţiativei. Cei interesaţi trebuie să intre pe site-ul www.zambesteromania.ro, la secţiunea ”Consultaţii gratuite”, unde pot accesa lista cabinetelor disponibile, apoi pot suna la telefon pentru programare.

Campania „Zâmbeşte România” a fost dezvoltată pentru a facilita accesul la educaţie şi la prevenţie, în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale în rândul populaţiei din România şi se află în cel de-al doilea an de desfăşurare. Anul acesta, campania se adresează în special părinţilor, copiilor şi educatorilor, susţinând cei trei paşi esenţiali pentru un zâmbet sănătos: periajul dinţilor de două ori pe zi, timp de câte două minute, mersul la dentist în mod regulat - cel puţin o dată pe an şi o dietă sănătoasă, care să includă multe fructe şi legume.

Dentistul, prea scump pentru români

Studiile arată că, deşi 80 la sută dintre români au probleme dentare, 49 la sută nu au vizitat un cabinet stomatologic în ultimul an, în timp ce doar 29 la sută au mers la cabinet pentru un control. Există încă un procent de 9 la sută dintre români care nu au mers niciodată la dentist. 69 la sută dintre respondenţi au declarat că merg la dentist doar atunci când au probleme, iar 64 la sută amână uneori tratamentele medicale sau vizitele, motivând că acestea sunt prea scumpe.

Pe lângă programul de consultaţii gratuite, începând cu luna aprilie, ”Zâmbeşte România” derulează un program de educare în şcoli din şcoli. Elevii vor beneficia de sfaturi privind igiena orală şi seturi complete pentru îngrijirea dinţilor.

Citit 6837 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.