Obstacole pentru pietoni în Ţiglina: Cratere selenare sau lacuri de acumulare

Obstacole pentru pietoni în Ţiglina: Cratere selenare sau lacuri de acumulare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La o adică, gălăţenii din Ţiglina ar fi printre cei care s-ar putea adapta cel mai uşor la condiţiile de pe Lună. Asta pentru că sunt deja obişnuiţi cu „craterele selenare” din cartier, situate mai ales pe aleile laterale. De exemplu, craterele dintre blocurile B3 şi E6, din zona garajelor, ar putea intra lejer în categoria monumentelor naturii, pentru că de zonă urbană nu prea poate fi vorba. Problema este că, dacă pe Lună nu poate fi vorba de precipitaţii, în mai pământeanul cartier Ţiglina, orice ploaie transformă craterele cu pricina în mici lacuri de acumulare, cel mai adesea imposibil de trecut per-pedes. Nici cu maşina nu poţi fi prea sigur, pentru că sub o baltă nu poţi să ştii ce minune te aşteaptă.

Alte cratere de proporţii de care locuitorii din cartier se plâng sunt cele din jurul Capelei Mortuare, unde strada este ciuruită ca după bombardament. La fel, orice ploaie aproape că blochează strada, iar acest fenomen, despre care am amintit şi după ultima întâlnire a redactorilor „Viaţa liberă” cu cetăţenii din zonă, din septembrie 2012, a rămas, deocamdată, în afara preocupărilor municipalităţii în materie de reparaţii.

Că, nerezolvată, o problemă mică se poate transforma în una şi mai mare este cazul Complexului Comercial din Ţiglina. Zona pietonală se află într-o stare deplorabilă. „De ani de zile nu s-a făcut nimic aici. Ar trebuie refăcut trotuarul, de plombat, că pur şi simplu nu ai pe unde să mergi, mai ales dacă plouă”, ne spune Ion Severin. Chiar în faţa complexului a apărut o spărtură în asfalt, plăcile de beton de desubt sunt fisurate, craterul devine din ce în ce mai mare, fără ca zona să fie măcar îngrădită pentru a preveni eventualele accidente.

Cum gropile din cartier nu au fost umplute, deocamdată, decât cu promisiuni din partea autorităţilor, cetăţenii aşteaptă, poate, mai multe din partea reţelei comerciale care a preluat spaţiul din Complex şi urmează să deschidă acolo un market. Căile de acces sunt importante şi pentru magazin, şi pentru cetăţeni, aşa că, cine ştie, refacerea spaţiului pietonal ar putea deveni sufletul comerţului.

Citit 1422 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2013 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.